13/2/14

Έδωσε για τόκο το σκάφος

Έφαγε και ξύλο
 
Συνελήφθη επ΄αυτοφώρω έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, χθες (12-02-2014), 35χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της «Εκβίασης» και της «Τοκογλυφίας».
Συγκεκριμένα, 35χρονος έμπορος κατήγγειλε στην προαναφερθείσα Αστυνομική Υπηρεσία ότι, τον Σεπτέμβριο του 2013 δανείστηκε με τοκογλυφικούς όρους, από τον συνομήλικό του δράστη, το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, παραχωρώντας επίσης ως εγγύηση ένα φουσκωτό σκάφος.
Κατά το χρονικό διάστημα Δεκεμβρίου 2013 – Φεβρουαρίου 2014, ο καταγγέλλων, ο οποίος στο μεταξύ εμφάνισε αδυναμία αποπληρωμής του δανείου, δεχόταν εκβιαστικές τηλεφωνικές κλήσεις από τον 35χρονο δράστη, με περιεχόμενο την καταβολή του χρηματικού ποσού των 5.000 ευρώ, που αντιστοιχούσε σε τόκους.
Επίσης, τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, 29χρονος ομογενής ενεργώντας κατ’ εντολή του συλληφθέντα, προκάλεσε σωματικές βλάβες σε βάρος του 35χρονου, προκειμένου να καταβάλλει το προαναφερόμενο χρηματικό ποσό.

Απογευματινές ώρες της 12-02-2014, ο 35χρονος εμφανίσθηκε σε προκαθορισμένη συνάντηση στην περιοχή της Θέρμης προκειμένου να εισπράξει από τον καταγγέλλοντα μέρος του απαιτητού ποσού και συνελήφθη.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.