1/2/14

Τορπίλη σε Βαρβιτσιώτη

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο τη «φουρτούνα» που προκάλεσε η τραγωδία στο Φαρμακονήσι αλλά και τη δυσαρέσκεια των πολιτικών υπαλλήλων του υπουργείου του καθώς δεν παραβρέθηκε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας την περασμένη Τετάρτη.
Στη λογική «οφθαλμός αντί οφθαλμού», ο σύλλογος των πολιτικών υπαλλήλων του υπουργείου εξέδωσε ανακοίνωση και γνωστοποίησε ότι θα απείχε από την εκδήλωση για την κοπή της πίτας που αφορούσε το ένστολο και πολιτικό προσωπικό του υπουργείου η οποία ήταν προγραμματισμένη για την Παρασκευή.
Τελικά η εκδήλωση αναβλήθηκε καθώς στο υπουργείο το κλίμα είναι «βαρύ» μετά τα όσα συνέβησαν στο Φαρμακονήσι και πιθανόν να γίνει άλλη ημέρα.
Όπως σημειωνόταν στην ανακοίνωση του συλλόγου ο υπουργός καθώς και οι γενικοί γραμματείς κκ. Αθανάσιος Μπούσιος και Αθανάσιος Χριστόπουλος «για μία ακόμη φορά (μετά το Συνέδριο της ΠΟΥΕΝ στο οποίο επίσης δεν παρευρέθηκαν) απουσίασαν επικαλούμενοι υπηρεσιακές υποχρεώσεις», αναφορικά με την εκδήλωση για την κοπή πίτας των πολιτικών υπαλλήλων.
Μάλιστα κατηγόρησαν τον κ. Βαρβιτσιώτη πως «μπορεί και παρευρίσκεται στις εκδηλώσεις των "Φίλων της Αστυνομίας", όχι όμως στις εκδηλώσεις του προσωπικού του ΥΝΑ. Σημειώνουμε ότι ο υπουργός δεν έστειλε στην εκδήλωση κανέναν εκπρόσωπό του, ούτε κάποιο γραπτό μήνυμα. Χρησιμοποιώντας το πρόσχημα υπηρεσιακών υποχρεώσεων, απουσίασε και η γενική διευθύντρια, αν και επίσης είχε ενημερωθεί έγκαιρα».
Ο συνδικαλιστικός φορέας των πολιτικών υπαλλήλων σημειώνει ότι μπορεί να φαίνεται υπερβολή «ο σχολιασμός της απουσίας της πολιτικής ηγεσίας από μία εκδήλωση κοινωνικού χαρακτήρα του Συλλόγου. Επειδή όμως είναι ενταγμένη στη γενικότερη "ρατσιστική" αντιμετώπιση και στη απαξίωση  του πολιτικού προσωπικού από τον υπουργό και τους Γενικούς Γραμματείς του ΥΝΑ, απαιτείται απάντηση».
Στην ίδια ανακοίνωση λένε ακόμη πως «ο κ. Βαρβιτσιώτης έχει επιλέξει να είναι υπουργός σε ένα μέρος του προσωπικού, όπως άλλωστε επισήμανε και ο πρόεδρος του συγκυβερνώντος κόμματος, σε σχέση με τα τελευταία τραγικά γεγονότα στο Φαρμακονήσι, που ρίχνουν βαριά σκιά πάνω στο υπουργείο. Ο κ. Βαρβιτσιώτης μας βρήκε στο υπουργείο και δεν τον βρήκαμε.Θα είμαστε εδώ, όσο και αν δεν το θέλει και όταν θα έχει φύγει».