8/2/14

Eίχαν τα ναρκωτικά στο ψυγείο

Θα πήγαιναν για Ε.Ε
 
Συνελήφθη  στον Ωρωπό Αττικής, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας (1) ημεδαπός ηλικίας 33 ετών, κατηγορούμενος για διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα μετά από διερεύνηση πληροφορίας για εγκληματική οργάνωση που διακινεί μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών (κάνναβης) με φορτηγά, σε χώρες της Ευρώπης και πολυήμερες έρευνες, εντοπίσθηκε σε χώρο στάθμευσης επί της Λ. Αθηνών στην περιοχή Ωρωπού Αττικής, σταθμευμένο επισυρόμενο όχημα (θάλαμος- ψυγείο), με Βουλγαρικές πινακίδες κυκλοφορίας, εντός του οποίου αποκρύπτονταν ναρκωτικές ουσίες.
Το ανωτέρω όχημα, τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση επί 24ωρου βάσεως και  (6-2-2014) το μεσημέρι προσήλθε στον προαναφερθέντα χώρο ο 33χρονος, προκειμένου να το παραλάβει και συνελήφθη.
Όπως διαπιστώθηκε οι ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης που κατασχέθηκαν, ήταν τοποθετημένες σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους του θαλάμου-ψυγείου, με αποτέλεσμα το κυρίως μέρος αυτού να είναι κενό ώστε να μπορεί να φορτωθεί και με νόμιμο εμπόρευμα προς εξαγωγή.
Κατασχέθηκαν:
  • Ποσότητα ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ βάρους -263.900- γραμμαρίων.
  • Ένας (1) επισυρόμενος θάλαμος- ψυγείο.
Επακολούθησε έρευνα στην οικία του συλληφθέντα κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Ένα (1) πιστόλι με γεμιστήρα.
  • Μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
  • Πέντε (5) συσκευές κινητής τηλεφωνίας.
Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς αποτελεί μέλος κυκλώματος που με φορτηγά διακινεί μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών (κάνναβης) σε χώρες της Ευρώπης.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και σύλληψη των συνεργών του συνεχίζονται.