10/5/14

Ξήλωσαν 19 ράγες στα Αραχωβίτικα

Συνελήφθησαν στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Πατρών, στο ύψους των Μποζαϊτικων, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τάξης Αχαΐας, τρία αδέλφια Ρομά, ηλικίας 25, 25 και 23 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σιδηροδρομικού υλικού.
Ειδικότερα οι τρεις δράστες, ενεργώντας από κοινού, αφαίρεσαν από το σιδηροδρομικό δίκτυο του Ο.Σ.Ε., στα Αραχωβίτικα Πατρών, δεκαεννέα σιδερένιες ράγες συνολικού βάρους 1,5 τόνου περίπου τις οποίες φόρτωσαν σε Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο του 23χρονου και τράπηκαν σε φυγή.
Οι δράστες έγιναν αντιληπτοί από διερχόμενο πολίτη, να μεταφέρουν τα κλοπιμαία στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Πατρών, ο οποίος ειδοποίησε την Αστυνομία, με αποτέλεσμα τον άμεσο εντοπισμό και τη σύλληψη τους.
Σε έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί στο όχημα των δραστών βρήκαν το σύνολο των κλοπιμαίων που είχαν πριν λίγη ώρα αφαιρέσει το οποίο αφού κατέσχεσαν, απέδωσαν στο νόμιμο εκπρόσωπο του Ο.Σ.Ε. στην περιοχή μας.
Επίσης στο φορτηγό των δραστών, το οποίο κατασχέθηκε ως μέσω τέλεσης αδικήματος, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ακόμα μια φιάλη οξυγόνου, μια φιάλη υγραερίου, μια αξίνα, μια βαριοπούλα και ένα λοστό αντικείμενα τα οποία χρησιμοποίησαν οι δράστες για τη διάπραξη της κλοπής.