31/5/14

Έκαναν το σπήλαιο χασισότοπο τα 2 αδέλφια

Τα Ντοκουμέντα
 
 
 
 
Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 858 γραμμάρια κάνναβη, 3.247 γραμμάρια ζελατοδυναμίτιδα, 833 γραμμάρια αμωνιοδυναμίτιδα και 17,5 μέτρα ακαριαία θρυαλλίδα
Συνελήφθησαν χθες το απόγευμα, σε Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Ρεθύμνου, δύο ημεδαποί ηλικίας 30 και 27 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής ναρκωτικών ουσιών, παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και της νομοθεσίας περί ζωοκλοπής.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο εφαρμογής ειδικού σχεδίου που εφαρμόζεται στο συγκεκριμένο πεδίο, για την καταπολέμηση αξιόποινων πράξεων και παραβατικών συμπεριφορών, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο κοινό ποιμνιοστάσιο των συλληφθέντων και στους περιβάλλοντες χώρους του ποιμνιοστασίου.
Στην έρευνα συμμετείχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Ρεθύμνου και της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Ρεθύμνου.
Κατά τη διάρκεια των ερευνών σε φυσικό σπήλαιο εντός περιφραγμένου χώρου ιδιοκτησίας τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • 858 γραμμάρια κάνναβη,
  • 3.247 γραμμάρια ζελατοδυναμίτιδα,
  • 833 γραμμάρια αμωνιοδυναμίτιδα,
  • 17,5 μέτρα ακαριαία θρυαλλίδα,
  • 2 ξιφολόγχες και φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων.
Ο συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.
Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου.