9/5/14

Κτήνη οι δολοφόνοι του ζευγαριού

Θανάσιμα τραυματισμένο είχε εντοπιστεί τον Σεπτέμβριου του 2012 στον Πειραιά ένα ηλικιωμένο ζευγάρι. Οι δράστες είχαν κατασφάξει την γυναίκα με 8 μαχαιριές ενώ είχαν κόψει τη γλώσσα με μαχαιριά στον σύζυγό της. Τα δύο θύματα που ήταν και διαχειριστές της πολυκατοικίας είχαν βρεθεί σε διαφορετικούς ορόφους της πολυκατοικίας, στην οδό Καλέργη 63. Στο διαμέρισμα του ζευγαριού είχε βρεθεί τότε το μαχαίρι του εγκλήματος, το οποίο  οι δράστες είχαν καθαρίσει από τα αίματα. Η 60χρονη βρέθηκε σε διαμέρισμα 3ου ορόφου όπου διέμενε με το σύζυγό της, ενώ ο 68χρονος σε διαμέρισμα 2ου ορόφου, το οποίο ήταν προς ενοικίαση. Τα θύματα έφεραν τραύματα από μαχαίρι, ενώ το διαμέρισμα όπου διέμεναν παρουσίαζε εικόνα έρευνας.
Δράστες της ανθρωποκτονία είναι τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, δύο (2) άνδρες, ηλικίας 33 και 35 ετών και μία 25χρονη, οι οποίοι συνελήφθησαν στην Καλλιθέα και τα Πατήσια.
Ειδικότερα, τα θύματα είχαν αναλάβει τη διαχείριση της πολυκατοικίας, τη είσπραξη των ενοικίων από τους εκμισθωτές και την επίδειξη των υπό ενοικίαση διαμερισμάτων. Σε αυτό το πλαίσιο και με το πρόσχημα της ενοικίασης διαμερίσματος, τους είχαν επισκεφθεί οι τρεις (3) δράστες, οι οποίοι τελικά τους λήστεψαν και τους δολοφόνησαν.
Όπως διαπιστώθηκε οι ανωτέρω είχαν επισκεφτεί τα θύματά τους και σε προγενέστερο χρόνο, παρουσιαζόμενος ο 35χρονος με στοιχεία ταυτότητας υπαρκτού προσώπου, σεσημασμένου για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Φρόντισε μάλιστα να αφήσει στον τόπο του εγκλήματος απόδειξη πληρωμής με αυτά τα στοιχεία, προφανώς για να ενοχοποιήσει άλλο άτομο και να αποπροσανατολίσει την αστυνομική έρευνα.
Επιπλέον σε βάρος του 35χρονου εκκρεμεί Ερυθρά Αγγελία της Interpol Αλβανίας, καθώς είχε δραπετεύσει από Φυλακές της Αλβανίας, όπου ήταν έγκλειστος για ληστείες και εμπόριο ναρκωτικών και αναζητείτο.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.