9/5/14

Χύμα με καραμπίνα

Τα Κατασχεμένα

 
 
Συνεχίζονται οι έλεγχοι από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμων, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα και Λαθρεμπορίας.
Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων, εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες (07-05-2014) το απόγευμα στη Θήβα, ένας 30χρονος υπήκοος Ρουμανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία.
Ειδικότερα, μετά από νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, αλλά και στην κατοχή του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, μεικτού βάρους (760) γραμμαρίων.
Η ανωτέρω ποσότητα καπνού, θα σταλεί στο Τελωνείο Οινόης Βοιωτίας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.
Υπενθυμίζεται ότι  (06-05-2014) το απόγευμα, συνελήφθησαν ακόμη δύο άτομα (38χρονος υπήκοος Αλβανίας και 42χρονος υπήκοος Ρουμανίας) και κατασχέθηκαν συνολικά (1.132) γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού, (96) λαθραία πακέτα τσιγάρων και ένα κυνηγετικό όπλο.
Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο, για τις ανωτέρω περιπτώσεις, ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.