9/5/14

Ο διεφθαρμένος έβγαζε στο κλαρί και τη γυναίκα του

Χτύπημα από τη Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος
Ο 45χρονος υπηρετούσε στην Κρατική Ασφάλεια, στη φύλαξη -υποτίθεται- "ευπαθών" στόχων. Προωθούσε στην πορνεία και τη Ρωσίδα γυναίκα του
 
 
Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα, που εκμεταλλευόταν ημεδαπές και αλλοδαπές γυναίκες, τις οποίες προωθούσε κατ’ επάγγελμα στην πορνεία, μέσω ιστοσελίδας του διαδικτύου.
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν, χθες (08-05-2014) το απόγευμα, στο πλαίσιο παράλληλων αστυνομικών επιχειρήσεων σε περιοχές της Νοτιοανατολικής και Βορειοανατολικής Αττικής, τέσσερα μέλη του κυκλώματος (2 άνδρες και 2 γυναίκες).
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για - τα κατά περίπτωση - αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της μαστροπείας καθώς και της νομοθεσίας για τα εκδιδόμενα πρόσωπα και τα ναρκωτικά.
Στους συλληφθέντες περιλαμβάνεται 45χρονος αστυνομικός, που υπηρετούσε σε Υπηρεσία της Αττικής, ο οποίος φέρεται ως αρχηγός της εγκληματικής ομάδας. Επιπλέον, αναζητείται για να συλληφθεί ακόμη ένας 51χρονος ημεδαπός, που παρείχε συνδρομή για συγκεκριμένες επιμέρους πράξεις της εγκληματικής ομάδας.
Η δράση της εγκληματικής ομάδας προσδιορίζεται το τελευταίο τουλάχιστον εξάμηνο, ενώ από τις μέχρι τώρα έρευνες έχουν βρεθεί και κατασχεθεί δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, που χρησιμοποιούσε η εγκληματική οργάνωση, το χρηματικό ποσό των (11.235) ευρώ, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, δυο ηλεκτρονικοί υπολογιστές και δέκα τρία κινητά τηλέφωνα.
Επίσης, στην κατοχή του συλληφθέντα αστυνομικού βρέθηκε μία σύνδεση κινητής τηλεφωνίας, μέσω της οποίας κανονίζονταν τα ερωτικά ραντεβού.
Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.