6/6/14

... Άθεος ο αλλοδαπός

 
Εξιχνιάσθηκε έπειτα από πολύμηνη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, σωρεία κλοπών πορτοφολιών και κινητών τηλεφώνων ανυποψίαστων πολιτών, οι οποίες διαπράχθηκαν με τη μέθοδο της απασχόλησης και με το πρόσχημα πώλησης αντικειμένων θρησκευτικού περιεχομένου.
Ως δράστης των έκνομων ενεργειών, ταυτοποιήθηκε 26χρονος αλλοδαπός, ο οποίος εντοπίσθηκε και συνελήφθημεσημβρινές ώρες της 05-06-2014, στο κέντρο της πόλης. Για την υπόθεση, σχηματίσθηκε δικογραφία για «Διακεκριμένες κλοπές» και «Ψευδή ανωμοτί κατάθεση», ενώ διαπιστώθηκε ότι, σε βάρος του συλληφθέντα εκκρεμούσε ήδη καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 26χρονος, από τον Ιούνιο του 2013 έως και το Μάιο του τρέχοντος έτους, με το πρόσχημα πώλησης πλαστικοποιημένων θρησκευτικών εικόνων και χωρίς να γίνεται αντιληπτός, διέπραξε συνολικά δεκαπέντε (15) κλοπές σε βάρος θαμώνων καταστημάτων στο κέντρο της πόλης, καθώς και σε βάρος διερχομένων σε χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Ακολουθώντας το συγκεκριμένο μοτίβο δράσης, από τα θύματά του αφαίρεσε συνολικά (11) κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό άνω των (500) ευρώ, που περιεχόταν στα κλεμμένα πορτοφόλια.
Ο 26χρονος κατά τη σύλληψή του δήλωσε ψευδή στοιχεία ταυτότητας, ενώ διαπιστώθηκε ότι έχει απασχολήσει επανειλημμένως τις Αστυνομικές Αρχές, για παρόμοια αδικήματα.