17/6/14

Κρύπτη στην ψευδοροφή φορτηγού

Τα Ντοκουμέντα
 
Ο προϊστάμενος της Δίωξης Γιώργος Καστάνης επανήλθε πριν λίγες ώρες στα καθήκοντά του ύστερα από πολύμηνη απουσία λόγω της αναγκαίας φοίτησής του στη Σχολή Εθνικής Αμύνης
 
 
 
 
 
Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής που διοικεί ο Γιώργος Καστάνης εγκληματική οργάνωση που εισήγαγε στη Χώρα μας, από την Αλβανία, μεγάλες ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, τις οποίες στη συνέχεια προωθούσε σε άλλες χώρες της Ευρώπης.
Απογευματινές ώρες της 15-6-2014, συνελήφθησαν, μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και τη συνδρομή της Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λιμενικού Σώματος, στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης- Εδέσσης, τρία (3) μέλη της οργάνωσης. Πρόκειται για ένα (1) ημεδαπό ηλικίας 53 ετών και δύο (2) αλλοδαπούς ηλικίας 37 και 48 ετών.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για το αδίκημα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
Ειδικότερα, η Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών διερεύνησε πληροφορία, σύμφωνα με την οποία, εγκληματική οργάνωση αποτελούμενη από αλλοδαπούς και ημεδαπούς, εισάγει στη Χώρα μας ιδιαίτερα μεγάλες ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, τις οποίες στη συνέχεια διακινεί με ειδικά διαμορφωμένα φορτηγά, σε χώρες της Κεντρικής και Δυτικής Ευρώπης.
Μετά από πολυήμερες έρευνες εντοπίσθηκε στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης- Εδέσσης το Φορτηγό με το οποίο μετέφεραν ποσότητα κάνναβης, ακινητοποιήθηκε και συνελήφθησαν οι τρείς επιβαίνοντες.
Όπως εξακριβώθηκε οι ποσότητες ναρκωτικών τοποθετούνταν εντός ειδικά διαμορφωμένης κρύπτης (ψευδοροφή) στο Φορτηγό αυτοκίνητο, προκειμένου να επιτευχθεί η ασφαλής μεταφορά και εξαγωγή τους σε άλλες χώρες της Ευρώπης.
Κατασχέθηκαν:
  • Ποσότητα ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ βάρους 157.651 γραμμαρίων.
  • Ένα (1) Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.