28/6/14

Η ώρα της ΕΚΑΜ

Ο Βασίλης Κικίλιας στο Γουδί
 
 
Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλης Κικίλιας πραγματοποίησε την Παρασκευή επίσκεψη στην Ειδική Κατασταλτική και Αντιτρομοκρατική Μονάδα, στις εγκαταστάσεις της στο Γουδί. Ο Υπουργός συναντήθηκε με τον Διοικητή και τους άνδρες της Μονάδας και ενημερώθηκε για θέματα που τους απασχολούν.
Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη με εντολή του κάλεσε τις αρμόδιες υπηρεσίες του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας να κινητοποιήσουν άμεσα όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ώστε μέχρι τα τέλη Ιουλίου, να έχουν λάβει τιμητικές διακρίσεις οι αστυνομικοί της ΕΚΑΜ που συμμετείχαν στη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη των δραπετών των φυλακών Τρικάλων, τον Ιούλιο του 2013. Ο κ. Κικίλιας δήλωσε ότι: «Είναι αδιανόητο να μην έχουν τιμηθεί οι αστυνομικοί της Ε.Κ.Α.Μ., που συμμετείχαν σε μία τόσο μεγάλη και δύσκολη επιχείρηση από την Ελληνική Πολιτεία και ειδικά από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη».

Η αστυνομική επιχείρηση, είχε ξεκινήσει από τις 22 Μαρτίου 2013, ενώ στις 21 Ιουλίου 2013, στη Βροσίνα Ιωαννίνων κατά τη διάρκεια συμπλοκής με ανταλλαγή πυροβολισμών, τραυματίστηκε θανάσιμα ο δραπέτης φυλακών KOLA Marjan. Στην επιχείρηση αυτή είχε τραυματιστεί σοβαρά και ένας αστυνομικός των Ειδικών Δυνάμεων.
Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης στην ΕΚΑΜ δήλωσε: «Είχα σήμερα την ευκαιρία να βρεθώ κοντά στους αστυνομικούς της Ε.Κ.Α.Μ., που συγκροτούν μία επίλεκτη Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και να συνομιλήσω μαζί τους για εργασιακά θέματα που τους απασχολούν.
Δηλώνω την αμέριστη στήριξή μου στο έργο που προσφέρουν οι αστυνομικοί της Ε.Κ.Α.Μ. στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και γενικότερα στο κοινωνικό σύνολο. Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω διότι υπό δυσχερέστατες συνθήκες καταβάλλουν μία υπεράνθρωπη προσπάθεια. Το ελάχιστο που μπορούμε να προσφέρουμε σε αυτούς τους αστυνομικούς είναι να τους τιμήσουμε για την αυταπάρνησή τους».
Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ενημερώθηκε ακόμη για τη συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας με το Λιμενικό Σώμα και εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τη συνδρομή των αστυνομικών της Ε.Κ.Α.Μ. στην πρόσφατη επιχείρηση για την εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος ηρωίνης.
Σημειώνεται ότι η εν λόγω επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο των ενημερωτικών επισκέψεων που πραγματοποιεί ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη σε Αστυνομικές Υπηρεσίες.