24/7/14

Ο ταξιτζής έκανε τον προπομπό

 
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία επιχείρηση Αστυνομικών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, για τον εντοπισμό και σύλληψη μελών εγκληματικής οργάνωσης, η οποία δραστηριοποιείται σε παράνομες διακινήσεις μη νόμιμων μεταναστών από το εσωτερικό της Χώρας μας σε Ευρωπαϊκές Χώρες.
Συνελήφθησαν τρία (3) μέλη του κυκλώματος, δύο αλλοδαποί και ένας ημεδαπός, ηλικίας 42, 30 και 58 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων, σχηματίζεται δικογραφία για τα κατά περίσταση αδικήματα της προώθησης και διευκόλυνσης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών - υπηκόων τρίτων χωρών στο εσωτερικό της Χώρας και της συμμετοχής και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.
Η αιφνιδιαστική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε απογευματινές ώρες της 23-07-2014, στον κόμβο Σοχού, όταν αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας, εντόπισαν στην Εγνατία Οδό (ύψος Ρεντίνας) και ακινητοποίησαν αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 42χρονος υπήκοος Βουλγαρίας. Στο ελεγχόμενο όχημα, διαπιστώθηκε ότι είχαν επιβιβαστεί και μεταφέρονταν (14) μη νόμιμοι μετανάστες, υπήκοοι Συρίας.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, οι λαθροδιακινούμενοι, με τη βοήθεια των μελών του κυκλώματος, εισήλθαν πρωινές ώρες της 23-07-2014 στην Ελλάδα από σημείο του Νομού Έβρου και στη συνέχεια παρελήφθησαν από τον 42χρονο, προκειμένου να μεταβούν με το ανωτέρω όχημα αρχικά στη Θεσσαλονίκη και από εκεί να προωθηθούν σε χώρες της Ευρώπης.
Επίσης, προέκυψε ότι στην παράνομη διακίνηση, συμμετείχε ένα όχημα (ΤΑΧΙ), το οποίο προπορευόταν και είχε επιφορτιστεί με το ρόλο του προπομπού. Το συγκεκριμένο όχημα, έπειτα από αστυνομικές αναζητήσεις, εντοπίστηκε στην Αερογέφυρα Σταυρούπολης, όπου και ακινητοποιήθηκε. Συνελήφθησαν ως μέλη της εγκληματικής ομάδας, τόσο ο 58χρονος οδηγός του ΤΑ XI , όσο και ο 30χρονος υπήκοος Ιράκ, επιβάτης του αυτοκινήτου.