26/7/14

Ούτε φωνή ούτε ακρόαση

Απεργία στις φυλακές
 
 " Ύστερα από περίπου ενάμιση μήνα από την ημέρα που ζητήσαμε συνάντηση με τον κύριο Υπουργό Δικαιοσύνης και μετά από μία εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων, από το Υπουργείο Δικαιοσύνης ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Άραγε η αδιαφορία που δείχνουν αφορά εμάς ή στο σύνολό τους τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές φυλακές και οι εργαζόμενοι σε αυτές; Εάν ισχύει το πρώτο είναι μικρό το κακό και υπάρχει άμεση λύση. Πολύ φοβόμαστε όμως ότι ισχύει το δεύτερο.

          Η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, λοιπόν υλοποιώντας τις αποφάσεις που πήρε ομοφώνα κατά το 44ο Τακτικό Συνέδριο της ξεκινάει επαναλαμβανόμενες 24ωρες πανελλαδικές απεργίες από την Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014.

 


          Κατά την διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων δεν θα πραγματοποιηθούν:

1)    Επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων

2)    Επισκεπτήρια συνηγόρων

3)    Παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων 

Αποφυλακίσεις, μεταγωγές των κρατουμένων από και προς τις αρχές που εξετάζουν την παράταση ή μη της κράτησής τους, δικαστήρια που υπόκεινται σε παραγραφή ή συμπλήρωσης 18μήνου, τακτικές ή έκτακτες παραλαβές και μεταγωγές από και προς τα νοσηλευτικά και ψυχιατρικά ιδρύματα, καθώς και όλες οι εσωτερικές λειτουργίες των φυλακών θα γίνονται κανονικά. Για το λόγο αυτό ορίζεται ως προσωπικό ασφαλείας το σύνολο του προσωπικού.

          Όλες οι Απεργίες που θα προκηρύξουν τα πρωτοβάθμια σωματεία μας θα πρέπει να κοινοποιούνται και στην Ομοσπονδία μας στο fax 2104950710 ή στο email osye@otenet.gr .

          Παραγγέλλεται δικαστικός επιμελητής όπως επιδώσει νόμιμα την παρούσα".