7/7/14

Διαρρήκτης τράβηξε σύριγγα

Συνελήφθη βραδινές ώρες  στο κέντρο της πόλης, 36χρονος ομογενής, σε βάρος του οποίου σχηματίζεται δικογραφία για «Ληστεία», «Κλοπή», «Αντίσταση» και παράβαση του Νόμου «Περί όπλων».
Ειδικότερα, ο ανωτέρω, επιχείρησε αρχικά να διαρρήξει διαμέρισμα ιδιοκτησίας 48χρονης ημεδαπής στο κέντρο της πόλης, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει καθώς έγινε αντιληπτός από περίοικους.
Στη συνέχεια διέρρηξε έτερο διαμέρισμα στην ίδια οικοδομή, όπου διαμένει 30χρονος ημεδαπός και αφαίρεσε ένα κινητό τηλέφωνο και μία τσάντα, που περιείχε το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ.
Η ιδιοκτήτρια του πρώτου διαμερίσματος με τη συνδρομή περιοίκων επιχείρησαν να ακινητοποιήσουν τον 36χρονο, ο οποίος με τη χρήση σωματικής βίας και την απειλή σύριγγας κατόρθωσε αρχικά να διαφύγει, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη από αστυνομικό της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, που εκτελούσε Υπηρεσία στην προαναφερόμενη περιοχή.

Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Το αφαιρεθέν κινητό τηλέφωνο, καθώς και δύο επιπλέον κινητά τηλέφωνα,
  • (1) μαχαίρι
  • (2) σύριγγες
  • (1) κλειδί αυτοκινήτου
  • (1) ανδρικό ρολόι και
  • Διαρρηκτικά εργαλεία.
Όπως προέκυψε από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα, που διενήργησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πλατείας Δημοκρατίας, ο συλληφθείς την 27-06-2014, διέρρηξε διαμέρισμα στην προαναφερόμενη οικοδομή, απ’ όπου αφαίρεσε δύο τσάντες που περιείχαν (400) ευρώ και προσωπικά αντικείμενα.
Επίσης, σε βάρος του 36χρονου εκκρεμεί μία (1) απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (4) ετών και (3) μηνών για ληστρική κλοπή και παράνομη οπλοφορία.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.