19/7/14

Αδέλφια και γιος προαγωγοί

37χρονη η μαστροπός
 
Συνελήφθη, χθες (18-07-2014) από αστυνομικούς του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, 38χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας καθώς και άλλων τριών σύνεργων της, ηλικίας 33, 29 και 18 ετών, οι οποίοι αναζητούνται, σχηματίζεται δικογραφία με τις κατά περίσταση κατηγορίες της «Σωματεμπορίας από κοινού», «Προστασία του άτομου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα», «Κώδικας Νόμων για τα ναρκωτικά» και «Νόμου Περί Αρχαιοτήτων».
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και έπειτα από καταγγελία της 22χρονης γυναίκας, τα μέλη της οικογένειας ημεδαπών (δύο αδέρφια και ο γιος του ενός) εκμεταλλευόμενα την ευάλωτη οικονομική κατάστασή της, την εγκατέστησαν σε οίκους ανοχής, ιδιοκτησίας της 38χρονης συλληφθείσας, όπου την εξέδιδαν και ακολούθως, με τη χρήση σωματικής βίας, αφαιρούσαν τις εισπράξεις της.
Μεσημβρινές ώρες χθες (18-07-2014), στη περιοχή της Ευκαρπίας, πραγματοποιήθηκαν αιφνιδιαστικές έρευνες σε τρία διαμερίσματα των μελών της σπείρας, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Δύο αρχαία Ρωμαϊκά νομίσματα, 
  • Πλήθος εγγράφων και αποδείξεις πληρωμής από κέρδη παιχνιδιών, 
  • Ένα μηχάνημα αυτόματης καταμέτρησης χαρτονομισμάτων και πλήθος ταινιών με ποσά «20», «50» και «100» ευρώ από δεσμίδες χρημάτων – χαρτονομισμάτων, 
  • Κλειδιά από διάφορους οίκους ανοχής, 
  • Ένα μικρόδεμα κάνναβης συνολικού βάρους (2) γραμμαρίων και 
  • Δύο καταγραφικά κυκλώματα τηλεόρασης, τα οποία είχαν εγκατασταθεί και λειτουργούσαν χωρίς την προβλεπόμενη άδεια.
Η καταγγέλλουσα φιλοξενείται ήδη σε ξενώνα για θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης, ενώ της γνωστοποιήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διατάξεις περί προστασίας και παροχής βοήθειας.
Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι αναζητήσεις για τη σύλληψη των λοιπών συνεργών της.