31/7/14

Έκλεψαν και εξοπλισμό δύτη

Τα Κλεμμένα

 
 
Εξιχνιάστηκαν ύστερα από συστηματική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Λευκάδας, διαδοχικές υποθέσεις διαρρήξεων οχημάτων στη Λευκάδα, που διαπράχθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος ενός 30χρονου ημεδαπού, ενός 29χρονου αλλοδαπού υπηκόου Αλβανίας και μίας ακόμη αλλοδαπής υπηκόου Αλβανίας, η οποία αναζητείται, για τα κατά περίπτωση αδικήματα των διακεκριμένων κλοπών κατά συναυτουργία και της κατοχής ναρκωτικών ουσιών.
Η σύλληψη του 29χρονου και 30χρονου, το βράδυ της Δευτέρας (28.07.2014), στη Λευκάδα, ήταν αποτέλεσμα συντονισμένης και συνδυασμένης κινητοποίησης των αστυνομικών υπηρεσιών της Λευκάδας, αποτελούμενες από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκάδας, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) κα του Αστυνομικού Τμήματος Απολλονίων.
Από την αρχική αξιολόγηση των αστυνομικών ευρημάτων, διαπιστώθηκε η κοινή δράση του 30χρονου και του 29χρονου στην διάρρηξη τριών οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή της Λευκάδας από τα οποία αφαίρεσαν ένα ρολόι, κινητά τηλέφωνα, φωτογραφικές μηχανές, χρήματα και άλλα προσωπικά έγγραφα.
Από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας και την περαιτέρω αξιοποίηση των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες ακόμη επτά περιπτώσεων διαρρήξεων οχημάτων, που διαπράχθηκαν το διήμερο της 27 και 28.07.2014, κατά τις οποίες αφαίρεσαν πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών.
Στην κατοχή των δύο συλληφθέντων και σε έρευνα που ακολούθησε στην κατοικία τους, παρουσία δικαστικού λειτουργού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέρος των κλεμμένων ηλεκτρονικών συσκευών (ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και άλλα), καταδυτικός εξοπλισμός και προσωπικά έγγραφα, τα οποία και επιστράφηκαν στους ιδιοκτήτες τους, καθώς και μικροποσότητα κάνναβης στην κατοχή του 29χρονου.
Επιπλέον στο πλαίσιο της προανακριτικής διερεύνησης της υπόθεσης που πραγματοποιεί το Τμήμα Ασφαλείας Λευκάδας, ερευνάται η εμπλοκή του 29χρονου υπηκόου Αλβανίας και μιας ακόμη αλλοδαπής επίσης αλβανικής καταγωγής, η οποία αναζητείται, σε πέντε ακόμη υποθέσεις διαρρήξεων οχημάτων, ο οποίες διαπράχθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Λευκάδα.
Οι δύο συλλη