31/7/14

Ρουσφέτι να της βρει γαμπρό

Είναι ίσως ένα από τα μεγαλύτερα ρουσφέτια που μπορεί να κάνει βουλευτής. Να παντρέψει μία ψηφοφόρο του με... δύο άντρες. Η απίστευτη αυτή ιστορία ξεκίνησε όταν μία «μεγαλοκοπέλα», εμφανίστηκε στο πολιτικό γραφείο κύπριου βουλευτή και του ζήτησε... γαμπρό. Ο βουλευτής δεν της χάλασε το χατίρι, αφού χρόνια τώρα αυτή και η οικογένειά της τον ψήφιζαν σταθερά. Έλα όμως που ήταν κάπως μεγάλης ηλικίας και δεν εύρισκε εύκολα σύζυγο  στην Κύπρο. Ο βουλευτής δεν τα έβαλε κάτω. Έφερε γαμπρό από τη... Συρία. Και εδώ αρχίζουν τα πράγματα να περιπλέκονται αφού στην όλη υπόθεση παρενέβη  και το υπουργείο Εσωτερικών.

Ο Σύρος παντρεύτηκε την «μεγαλοκοπέλα», πήρε, λόγω γάμου την κυπριακή υπηκοότητα (ιθαγένεια κράτους μέλος της ΕΕ, και με την κατάσταση που επικρατεί στη Συρία η κυπριακή υπηκοότητα θεωρείται... χρυσή) και χώρισε αμέσως την κύπρια για να... παντρευτεί μία λιβανέζα με την οποία είχε αποκτήσει προηγουμένως τρία παιδιά. Όχι εκτός γάμου, αλλά εντός! Μόλις ξανα-παντρεύτηκε τη λιβανέζα, φρόντισε ως κύπριος υπήκοος πλέον να πάρει και η λιβανέζα κυπριακή υπηκοότητα και το ζευγάρι ήθελε μάλιστα να εγκατασταθεί στην Κύπρο.

Ο καημός της «μεγαλοκοπέλας», ήταν μεγάλος. Όχι μόνον επειδή έχασε το μοναδικό άνδρα που της βρήκαν, αλλά έμεινε και πάλι μόνη. Έτσι ξαναπήγε στον βουλευτή. Το υπουργείο Εσωτερικών (όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Πολίτης») κάτι υποψιάστηκε πως υπάρχει απάτη σ΄όλη την υπόθεση και αφαίρεσε την κυπριακή υπηκοότητα από τον Σύρο. Ο Σύρος όμως για να μην χάσει την υπηκοότητα προχώρησε σε μία ανθρωπιστική πράξη προς την πρώην σύζυγό του, την  κύπρια «μεγαλοκοπέλα». Έτσι με τη βοήθεια του βουλευτή, έφεραν από τη Συρία τον μικρότερο αδελφό του, ο οποίος και παντρεύτηκε την... πρώην γυναίκα του με την οποία όμως έχουν τριάντα χρόνια διαφορά! Ο βουλευτής, όπως σημειώνει ο «Πολίτης»ι δεν ήθελε με κανένα τρόπο να αφήσει τη «μεγαλοκοπέλα» ψηφοφόρό του χωρίς άνδρα, ώστε να μην χάσει τις ψήφους της.