30/7/14

Καρφί Κικίλια σε Δένδια

Επανιδρύει το ΑΤ Ακροπόλεως

Με απόφαση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια προχωρά η επανίδρυση του Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Ασφάλειας Ακροπόλεως.
Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη υπέγραψε τη σχετική απόφαση και αναμένεται η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος, με τις διατάζεις του οποίου επανιδρύονται οι σχετικές Υπηρεσίες. Σημειώνεται ότι το Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως θα υπάγεται διοικητικά στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών και το Τμήμα Ασφάλειας Ακροπόλεως θα υπάγεται διοικητικά στην Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.
Ο κ. Κικίλιας για την επανίδρυση των δύο Υπηρεσιών δήλωσε: «Με την ασφάλεια του πολίτη δεν πειραματιζόμαστε. Η επαναλειτουργία των Υπηρεσιών αυτών είναι σημαντική για την αναβάθμιση της αστυνόμευσης της περιοχής της Ακροπόλεως και του ιστορικού κέντρου των Αθηνών. Την ίδια στιγμή αξιοποιούμε ουσιαστικά και τους πρώην δημοτικούς αστυνομικούς που ασκούσαν υπηρεσίες δημοτικής αστυνόμευσης σε αυτή την περιοχή.
Ασφαλές κέντρο της πρωτεύουσας σημαίνει πολλά για την καθημερινότητα του πολίτη, αλλά και για την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό. Θέλουμε να βελτιώνουμε συνεχώς τις υπηρεσίες που προσφέρουμε στον πολίτη».