22/8/14

Το σκάφος με τους '21"


 Σε ευρεία επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης Ι/Φ σκάφους με είκοσι ένα (21) παράνομους μετανάστες προέβη το Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., στη θαλάσσια περιοχή του Σαρωνικού κόλπου και του Μυρτώου Πελάγους.
Ειδικότερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) ενημερώθηκε πρωινές ώρες χθες, από επιβαίνοντα ιστιοφόρου σκάφους, λευκού χρώματος, ότι βρίσκεται με άλλα είκοσι (20) άτομα στη θαλάσσια περιοχή νότια άκρα Σουνίου χωρίς να μπορεί να προσδιορίσει την ακριβή του θέση και αιτεί συνδρομή.

Υπό το συντονισμό του ΕΚΣΕΔ πραγματοποιήθηκαν έρευνες εντοπισμού του Ι/Φ από τέσσερα (04) πλωτά Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ., εννέα (09) παραπλέοντα και ένα ιδιωτικό σκάφος ενώ από αέρος συμμετείχαν δύο (02) αεροσκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ένα ελικόπτερο του Π.Ν. Παράλληλα από τις Λιμενικές Αρχές Λαυρίου, Ύδρας, Μήλου και Νεάπολης Βοιών που ενημερώθηκαν σχετικά, διενεργήθηκαν έρευνες από ξηράς και δια θαλάσσης με οικεία μέσα.
Το Ι/Φ με είκοσι ένα (21) επιβαίνοντες εντοπίστηκε πρωινές ώρες σήμερα από ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στη θαλάσσια περιοχή δέκα (10) ν.μ. Βορειοανατολικά της Μονεμβασιάςκαλά στην υγεία τους, το οποίο στη συνέχεια οδηγήθηκε και κατέπλευσε στο λιμένα Μονεμβασιάς.
Οι είκοσι ένα (21) παράνομοι μετανάστες (11 άνδρες και 04 γυναίκες και 06 παιδιά), επιβαίνοντες του ιστιοφόρου μεταφέρθηκαν σε χώρο του δημοτικού γηπέδου της περιοχής όπου και φυλάσσονται από στελέχη της Λιμενικής Αρχής.