14/8/14

Μέχρι και τροχόσπιτα έκλεβε

 
Εξιχνιάσθηκαν , κατόπιν συστηματικής έρευνας αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, δεκαπέντε (15) περιπτώσεις διαρρήξεων μονοκατοικιών και τροχόσπιτων, σε ανατολική Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική.
Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 35χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για «Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής».
Υπενθυμίζεται ότι ο 35χρονος είχε συλληφθεί περί τα μέσα Ιουλίου 2014, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης για ληστεία, καθώς και πλήθος καταδικαστικών αποφάσεων για διάφορα ποινικά αδικήματα.
Ειδικότερα , όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, κατά τα έτη 2008, 2009, 2012 και 2014, εισήλθε, χωρίς να γίνει αντιληπτός, σε 13 μονοκατοικίες και 2 τροχόσπιτα στις περιοχές Επανομής, Αγίας Τριάδας, Ν. Μηχανιώνας και Καλλικράτειας,
αφαιρώντας από το εσωτερικό τους χρηματικά ποσά, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.
Το ύψος του χρηματικού ποσού που αποκόμισε από την παράνομη δραστηριότητά του ανέρχεται τουλάχιστον σε 5.839 ευρώ, ενώ η συνολική αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων ξεπερνά τις 6.000 ευρώ.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.