22/8/14

Οι αμούστακοι δράστες

Ντοκουμέντο




Απόλυτα ταυτισμένες είναι οι ομολογίες των δύο 18χρονων δραστών της διπλής δολοφονίας, ενώ ακόμα και χθες που οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα με χειροπέδες δε φαινόταν να έχουν συνειδητοποιήσει τι έχουν κάνει και τι ακριβώς έχει συμβεί.

Οι αξιωματικοί της Αστυνομίας, κατά τις χθεσινές ανακοινώσεις, αφήνουν σαφώς να  εννοηθεί ότι οι δύο απόφοιτοι της Γ΄ Λυκείου είχαν προμελετήσει τις κινήσεις τους, αφού από την αρχή της συνάντησης με τα θύματα είχαν μαζί τους την καραμπίνα με την οποία βλήθηκαν πάμπολλες φορές οι Κώστας Σγούρος και Γιάννης Κομμάτης.
Συγκλονιστικό είναι το στοιχείο που από χθες δημοσίευσε το «Θάρρος», ότι ο 18χρονος Καλαματιανός που πυροβόλησε, όταν άδειασε η καραμπίνα, γέμισε και ξαναπυροβόλησε τα θύματά τους.
Επίσης σοκ προκαλεί η πληροφορία πως, όταν οι αστυνομικοί μπήκαν στο δωμάτιο του 18χρονου Καλαματιανού δράστη για να το ερευνήσουν, έμειναν με το «στόμα ανοικτό», καθώς βρήκαν πάμπολλες ρέπλικες όπλων κάτω από το κρεβάτι του, αλλά και σε προθήκες στους τοίχους, όπως και μαχαίρια που χρησιμοποιούν οι ειδικές δυνάμεις. Οι ρέπλικες είναι πιστά αντίγραφα όπλων, χωρίς όμως μηχανισμό που ρίχνει σφαίρες και η κατοχή τους μπορεί να είναι νόμιμη.
Το τραγικό ιστορικό της διπλής ανθρωποκτονίας ξεδιπλώθηκε χθες κατά τη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν ο ταξίαρχος αστυνομικός διευθυντής Μεσσηνίας, Διαμαντής Μητρόπουλος και ο διοικητής της Ασφάλειας Καλαμάτας, αστυνομικός υποδιευθυντής Βασίλης Τσιγαρίδης.