23/8/14

Τι τρέχει με τον παιδοκτόνο

Νέα ερωτήματα για το κίνητρο της δολοφονίας στο Αστρος
Ο 75χρονος στον Ανακριτή με τη σύζυγό του
Ερωτήματα για το πραγματικό κίνητρο της άγριας δολοφονίας του 39χρονου διανομέα φαγητών, πριν από μία εβδομάδα, στο Αστρος Κυνουρίας εξακολουθούν να έχουν οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του 75χρονου δράστη, πατέρα του θύματος, «σκότωσε και έκαψε το πτώμα του γιου του γιατί βιαιοπραγούσε την τελευταία 15ετία εναντίον του ίδιου και της μητέρας του για το θέμα της κληρονομιάς του σπιτιού που διέμεναν, στο Αστρος». Επιπλέον ο 75χρονος υποστήριξε στην απολογία του ότι σκότωσε τον γιο του γιατί «ήταν βίαιος και στην προηγούμενη επίσκεψή του, το Μεγάλο Σάββατο, στο Αστρος τους είχε ξυλοκοπήσει δεμένους και είχε βιντεοσκοπήσει την πράξη του αυτή».

Ωστόσο υπάρχουν σημεία της δικογραφίας που εγείρουν σειρά ερωτημάτων για αυτή την εκδοχή των γεγονότων και των κινήτρων. Με το δεδομένο ότι η 30χρονη σύντροφος του θύματος που διέμενε μαζί του τα τελευταία χρόνια, ανέφερε ότι «υπάρχουν άγνωστες παράμετροι της υπόθεσης που θα αποκαλυφθούν σύντομα».

Πρώτον, λοιπόν, δεν κρίνεται λογικό ο νεαρός να δίνει παρόν τα τελευταία 15 χρόνια στο Αστρος και να κτυπά τους γονείς του για το θέμα μίας «μελλοντικής ασαφούς κληρονομιάς ενός αγροτικού σπιτιού όπου δικαιούχοι είναι και άλλοι συγγενείς αλλά και με προβληματική, λόγω της κρίσης, διαδικασία πώλησης. Κι όλα αυτά όταν ο νεαρός είχε κανονικό εισόδημα από την εργασία του και δεν αντιμετώπιζε ιδιαίτερο οικονομικό πρόβλημα».

Δεύτερον γιατί υπήρξαν καταθέσεις και αναφορές της συντρόφου του αλλά και άλλων ατόμων που γνώριζαν τον 39χρονο στην Αθήνα, ότι «ήταν απολύτως ήρεμος, χωρίς ποτέ κανένα ξέσπασμα οργής και οποιοδήποτε δείγμα βίαιης συμπεριφοράς». Στην αρχική κατάθεσή της η σύντροφος του 39χρονου κατέθεσε μόνο ότι «είχε παράπονα από τους γονείς του για την συμπεριφορά τους στην παιδική ηλικία του», χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις.

Ακόμη οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ επεσήμαναν ότι «ο 75χρονος όταν κατέθεσε για τον φόνο, ποτέ δεν είπε για ξυλοδαρμούς, δεσίματα στο κρεβάτι και βιντεοσκόπηση του περιστατικού το περασμένο Πάσχα. Ισχυρίστηκε κάτι τέτοιο εκ των υστέρων. Επιπλέον λέει ότι το αναφερόμενο οπτικό υλικό βρισκόταν μέσα στην φωτογραφική μηχανή του γιου τους που βρισκόταν στο πορτ παγκάζ του ΙΧ του που πυρπολήθηκε. Κάτι που βεβαίως δεν μας επιτρέπει να ερευνήσουμε οτιδήποτε περαιτέρω…»

Επιπλέον, η δικηγόρος κυρία Παναγιώτα Μπρεάνου που έχει διορισθεί ως πολιτική αγωγή ανέφερε πως «ποτέ δεν υπήρξε αναφορά του 39χρονου, ούτε περιήλθε σε γνώση της 30χρονης φίλης του υποτιθέμενο βίντεο από τον αναφερόμενο ξυλοδαρμό των γονιών του, τον περασμένο Πάσχα».

Τέλος, προβληματισμός υπάρχει στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ «γιατί ο δράστης του εγκλήματος αν φοβόταν βιαιοπραγία από τον γιο του δεν ενημέρωσε την ΕΛ.ΑΣ να λάβει μέτρα προστασίας και αποφάσισε ο ίδιος να τον πυροβολήσει και να τον σκοτώσει έχοντας από πριν γεμάτη την καραμπίνα και πριν το θύμα του περάσει το κατώφλι του σπιτιού». Επιπλέον νομικοί επισημαίνουν ότι ο 75χρονος είχε ισχυρισθεί ότι είχε καταφύγει στην Δικαιοσύνη για να λάβει μέτρα προστασίας από τον «βίαιο» γιο του. Μια κίνηση ωστόσο που δεν καταγράφεται στα δικαστικά αρχεία, τουλάχιστον στην πρώτη φάση της έρευνας