22/9/14

Βρήκαν την ησυχία τους

Καρδίτσα
 

O AΔ Καρδίτσας Βασίλης Καραπιπέρης είχε δώσει μεγάλο βάρος για τη σύλληψη αυτών των επικίνδυνων ληστών

Αλβανοί κακοποοί έχοντας ενωθεί, συγκρότησαν δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα, αποτελούμενη από τουλάχιστον τρία (3) άτομα, με διακριτούς ρόλους, με σκοπό την τέλεση κακουργημάτων και συγκεκριμένα ληστειών, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους κατά περίπτωση και προέβαιναν στη διάπραξη αυτών. Συγκεκριμένα, αφού πρώτα κατόπτευαν μονοκατοικίες, στις οποίες διέμεναν ηλικιωμένα άτομα μη ικανά να αντιδράσουν, στοχοποιούσαν αυτές και στη συνέχεια προχωρούσαν στη διάρρηξη παραθύρων ή θυρών και εισέρχονταν στο εσωτερικό τους και με την απειλή χρήσης σωματικής βίας αλλά και με τη χρήση αυτής, αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και τιμαλφή. Κατά την αποχώρηση τους, προκαλούσαν φθορά και διακοπή της τηλεφωνικής σύνδεσης και εγκατέλειπαν αβοήθητους τους παθόντες, κλειδώνοντας τους στο εσωτερικό της οικίας τους.
Όπως προέκυψε από τη διενεργηθείσα προανάκριση  κατόπιν συνεργασίας Αστυνομικών του Τ.Α. Καρδίτσας και του Α.Τ. Σοφάδων, οι δράστες, κατά το χρονικό διάστημα από την 07-07-2014 έως και την 28-08-2014, διέπραξαν τις ακόλουθες αξιόποινες πράξεις :
Ληστεία που έλαβε χώρα πρώτες πρωινές ώρες της 07-07-2014,  στην οικία του επί της Πίνδου 45, στους Σοφάδες Καρδίτσας.
 Κλοπή που έλαβε χώρα πρώτες πρωινές ώρες της 15-08-2014  στην οικία γυναίκας επί της οδού Περικλέους 1 στους Σοφάδες Καρδίτσας, κατά την οποία αφαίρεσαν διακόσια ογδόντα (280) ευρώ και δύο (2) χρυσά δαχτυλίδια.
Ληστεία που έλαβε χώρα πρώτες πρωινές ώρες της 23-08-2014,  επί της Παπάγου 33, στους Σοφάδες Καρδίτσας, κατά την οποία αφαίρεσαν δύο χιλιάδες  (2.000) ευρώ και
κλοπή που έλαβε χώρα πρώτες πρωινές της 28-08-2014 κατά την οποία αφαίρεσαν διακόσια (200) ευρώ και μία (1) χρυσή βέρα.
Ο ένας από τους Αλβανούς είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα.