3/9/14

Φυματίωση και λαθρομετανάστες

Αποκάλυψη Γκρίλο σε επιστολή αστυνομικού
Γκρίλο: Oι μετανάστες είναι φορείς ασθενειών όπως η φυματίωση
 
Αίσθηση έχει προκαλέσει στην Ιταλία ανάρτηση του Μπέπε Γκρίλο για το μεταναστευτικό, που υποστηρίζει ότι η χώρα κινδυνεύει με επανεμφάνιση ασθενειών, ως φορείς των οποίων λειτουργούν οι μετανάστες. 

«Φυματίωση; Όχι ευχαριστώ;» είναι ο τίτλος, γράφοντας με το χαρακτηριστικό προβοκατόρικο ύφος του: «Εάν θέλουμε να εισάγουμε τη φυματίωση, ας την εισάγουμε! Αλλά στο φως του ήλιου».


Κάνοντας μία ιστορική αναδρομή έναν αιώνα πίσω, στο ιταλικό κύμα μετανάστευσης προς τις ΗΠΑ, ο Γκρίλο λέει πως «όταν οι παππούδες μας έφταναν στις Ηνωμένες Πολιτείες, μόλις έβλεπαν το Άγαλμα της Ελευθερίας, τους έβαζαν αμέσως σε καραντίνα στο Έλις Άιλαντ».

«Για την φυματίωση δεν υπάρχει εμβόλιο που να προστατεύει με αποτελεσματικό τρόπο τους 
ενήλικες, μεταδίδεται από τον αέρα και για την θεραπεία της χρειάζονται χρόνια»
, συνέχισε ο ίδιος. 

Ο κωμικός είχε φιλοξενήσει στο ιστολόγιό του επιστολή Ιταλού αστυνομικού και συνδικαλιστή, στην οποία καταγγέλλεται ότι «σαράντα αστυνομικοί οι οποίοι συμμετείχαν στην ανθρωπιστική επιχείρηση Mare Nostrum και που υποβλήθηκαν σε τεστ για την ανίχνευση του βακτηριδίου της φυματίωσης , προέκυψαν θετικοί».

Πολλοί σχολιαστές υπογραμμίζουν ότι η άποψη του Γκρίλο είναι πιθανό να προκαλέσει αντιδράσεις στο Κίνημα Πέντε Αστέρων.

Ήδη τον Ιανουάριο, όταν ο Γκρίλο είχε ταχθεί υπέρ της διατήρησης του αδικήματος της λαθρομετανάστευσης, οι περισσότεροι εγγεγραμμένοι στο Κίνημά του υιοθέτησαν την ακριβώς αντίθετη άποψη.