19/9/14

Κλεφτοπροβατάς

 
Στο πλαίσιο εφαρμογής ειδικού σχεδιασμού για την καταπολέμηση του φαινομένου της ζωοκλοπής,  σε Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκε έρευνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Ηρακλείου και της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) Ηρακλείου, στην οικία του 28χρονου.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας, βρέθηκε και κατασχέθηκε Ι.Χ.Φ. ιδιοκτησίας του 28χρονου, διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, χρησιμοποιήθηκε, ως μέσο για την αφαίρεση δεκαπέντε (15) αιγοπροβάτων, ιδιοκτησίας 86χρονου ημεδαπού, πράξη που διαπράχθηκε χθες (14.09.2014), σε Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Χερσονήσου.
Επιπλέον, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία ράβδος (γκλοπ) και μία κρατική πινακίδα, αγροτικού ελκυστήρα (τρακτέρ), για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή την 02.05.2014.
Σε βάρος του 28χρονου, σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ζωοκλοπής, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, καθώς και για το αδίκημα της κλοπής.
Ο συλληφθείς, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας.