10/10/14

Ο Τσιγγάνος πήγε στο Πάσιο

 
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου, μία (1) υπόθεση ληστείας σε βάρος ηλικιωμένου ημεδαπού και δύο (2) υποθέσεις κλοπής και απόπειρας κλοπής, στην ευρύτερη περιοχή του Κιάτου Κορινθίας.
Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη, χθες (9.10.2014) το μεσημέρι, στο Πάσιο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου, ένας ανήλικος ημεδαπός ΡΟΜΑ, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία, κλοπή και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
Ειδικότερα, χθες το πρωί, στο Πάσιο Κορινθίας, ο ανωτέρω, αφού αρχικά μπήκε σε οικία ηλικιωμένου ημεδαπού, με την απειλή μαχαιριού και τη χρήση σωματικής βίας, τον ακινητοποίησε και αφαίρεσε χρήματα, κόσμημα και ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.
Μετά από άμεση κινητοποίηση και οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου,εντόπισαν τον ανήλικο και τον συνέλαβαν.
Επιπλέον, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης που διεξήχθη από το Αστυνομικό Τμήμα Κιάτου και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι ο ανωτέρω, είχε διαπράξει τις ακόλουθες περιπτώσεις κλοπής και απόπειρας κλοπής, στο Κιάτο Κορινθίας:
  • Την 9.10.2014 τις πρωινές ώρες, αφού μπήκε σε χώρο στάθμευσης οχημάτων ιδιοκτησίας ημεδαπού, αφαίρεσε ένα ποδήλατο και μία ηλεκτρονική συσκευή.
  • Την 9.10.2014 τις πρωινές ώρες, μπήκε σε οικία ιδιοκτησίας ημεδαπού, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσει κάτι.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Κιάτου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής του σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.