16/10/14

Ο Ουκρανός έγινε Γεωργιανός

Συνελήφθη μετά από αιφνιδιαστική επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, 34χρονος υπήκοος Ουκρανίας, ο οποίος παραβίασε απόφαση απέλασης και εισήλθε λάθρα στην ελληνική επικράτεια.
Ο συλληφθείς είναι εγγεγραμμένος στον Εθνικό Κατάλογο ανεπιθύμητων αλλοδαπών, συνεπεία διοικητικής απέλασης από την Α.Δ Γρεβενών, ως άτομο επικίνδυνο και ύποπτο φυγής, καθώς έχει καταδικαστεί για υπόθεση κλοπής και παράνομης οπλοκατοχής.
Κατά τον αστυνομικό έλεγχο και συνακόλουθη σύλληψη του 34χρονου, η οποία έλαβε χώρα μεσημεριανές ώρες χθες (14-10-2014), στην περιοχή της Νεάπολης, στην κατοχή του συλληφθέντα, εντοπίστηκε διαβατήριο, το οποίο είχε εκδοθεί από τις Αρχές της Γεωργίας και το οποίο κατείχε παράνομα.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο αλλοδαπός αν και απελάθηκε κατά την προβλεπόμενη διαδικασία, χρησιμοποίησε ψευδή στοιχεία ταυτότητας και επανήλθε, παράνομα στο εσωτερικό της χώρας από μεθοριακό σταθμό.
Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για παράνομη κατοχή διαβατηρίου άλλου προσώπου, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση Νόμου περί Αλλοδαπών, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.