13/10/14

Είχε ληστέψει gay αστυνομικό


 
Ο μπασκετμπολίστας  με τα κλεμμένα πολυτελή ΙΧ τη Μεγάλη Πέμπτη του 2009  συνελήφθη στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» κατηγορούμενος ότι λήστευε ομοφυλόφιλους άνδρες που αναζητούσαν ερωτικούς συντρόφους και τους «ψάρευε» μέσω ιστοσελίδας γνωριμιών.

Σε βάρος του πρώην παίκτη του Μακεδονικού Θεσσαλονίκης και Ολυμπιάδας Πατρών, αλλά και του συνεργού του, 30 ΕΤΩΝ έχει σχηματιστεί δικογραφία για ληστείες, αντιποίηση αρχής και παράνομη κατακράτηση κατ’ επάγγελμα. Οπως έγινε γνωστό, όταν ο αθλητής οδηγήθηκε τη Μεγάλη Παρασκευή στον ανακριτή ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα.

Η αποκάλυψη της πρωτοφανούς υπόθεση, που συγκλονίζει όχι μόνο την κοινή γνώμη, αλλά και τις διωκτικές αρχές καθώς ανάμεσα στα θύματα του μπασκετμπολίστα είναι και ένας εν ενεργεία αστυφύλακας της Κρατικής Ασφάλειας, ο οποίος μετά το πάθημά του και την αποκάλυψη των… ιδιαίτερων προτιμήσεών του μετατέθηκε σε υπηρεσία της Στερεάς Ελλάδας και παράλληλα εξετάζεται το ενδεχόμενο της απόταξής του, ξεκίνησε πριν από περίπου ένα μήνα όταν στην υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής έγινε η πρώτη καταγγελία για ληστεία.

Το θύμα, κατά τις πληροφορίες, κατάθεσε ότι μέσω γνωστής ιστοσελίδας γνωριμιών και συζητήσεων συνομίλησε με ζευγάρι ανδρών που ήταν πρόθυμο να τον «ικανοποιήσει» στο χώρο του, αφού και εκείνοι επιθυμούσαν να κρατήσουν κρυφό το… πάθος τους λόγω του ότι ο ένας εξ αυτών ήταν αστυνομικός. Μάλιστα στο ραντεβού που έδωσαν στο σπίτι του, ο ένας έδειξε μια υπηρεσιακή ταυτότητα αστυνομικού και έτσι το θύμα πείστηκε πως όσα έλεγαν στις συνομιλίες τους ήταν αληθινά. 

Δυστυχώς όμως όταν διάβηκαν το κατώφλι του διαμερίσματος, οι δύο δράστες αφού τον ακινητοποίησαν και τον κτύπησαν, τον ανάγκασαν να τους δώσει όσα χρήματα είχε στο σπίτι, ενώ φεύγοντας πήραν τα χρυσαφικά και το κινητό του. Ο συγκεκριμένος όμως άνδρας σε αντίθεση με τους υπολοίπους είχε κρατήσει τα ψευδώνυμά τους και έτσι οι αστυνομικοί της Δυτικής Αττικής τα έδωσαν στους συναδέλφους τους στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι οποίοι και άρχισαν να ερευνούν τα ηλεκτρονικά ίχνη των δύο χρηστών. Σύντομα έφτασαν στην αποκάλυψη της ταυτότητάς τους και όπως προέκυψε από τις έρευνες, οι δυο τους μέσα στο τελευταίο τρίμηνο διέπραξαν συνολικά εννιά ληστείες.

Τέσσερις παρόμοιες με την προηγούμενη, ενώ στις άλλες πέντε έμπαιναν στα σπίτια των θυμάτων τους ως αστυνομικοί της Ασφάλειας που έκαναν έρευνα για ναρκωτικά και τους λήστευαν. Οι δυο τους είχαν αρπάξει την υπηρεσιακή ταυτότητα από τον αστυφύλακα της Κρατικής Ασφάλειας στα μέσα Ιανουαρίου οπότε και τον λήστεψαν. Πήραν επιπλέον και την κάρτα εισόδου του στο Αστυνομικό Μέγαρο της λεωφόρου Αλεξάνδρας και για να μην κινούν υποψίες εμφανίζονταν ως αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών.

Καθώς ο ιδιωτικός υπάλληλος δεν εντοπίσθηκε και ο μπασκετμπολίστας βρισκόταν στη Λιβύη όπου έπαιζε με την πρωτοπόρο του πρωταθλήματος της El Sηabab Arabi, μετά την ολοκλήρωση των ερευνών σχηματίστηκε απλώς δικογραφία, η οποία και διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία. Από εκεί μεταβιβάστηκε στον ανακριτή που εξέδωσε και τα σχετικά εντάλματα σύλληψης, με συνέπεια  αθλητής να πιαστεί όταν ήρθε στη χώρα μας για το Πάσχα και την επομένη ο 30χρονος συνεργός του.