19/11/14

1ος στην εκκλησία ο απαγωγέας

 

Αντιδήμαρχος Αχαρνών
«Στην εκκλησία 1ος και μας πίεζε για νηστεία» εμπλεκόμενος στην απαγωγή
Ο 53χρονος Σωκράτης Π. που κατηγορείται ως ο ένας από τους τρεις δράστες της πρόσφατης απαγωγής της 27χρονης φοιτήτριας (αριστερά και στις δύο φωτογραφίες) σε λιτάνευση εικόνας στις Αχαρνές
 
Πρωτοπόρος σε όλες τις εκκλησιαστικές εκδηλώσεις και στις λιτανείες, με συμμετοχή σε πολυήμερες νηστείες αλλά και υπεύθυνος για τα θέματα περιβάλλοντος -με έμφαση στα ζητήματα κηποτεχνίας και πρασίνου- στον Δήμο Αχαρνών ήταν ο 53χρονος Σωκράτης Π.που κατηγορείται ως ο ένας από τους τρεις δράστες της πρόσφατης απαγωγής της 27χρονης φοιτήτριας η οποία αφέθηκε ελεύθερη με καταβολή λύτρων 82.500 ευρώ.

Η ζωή και η πορεία του έρχεται σε εντυπωσιακή αντίφαση, όπως λένε γνωστοί και συνεργάτες του, με την εμπλοκή του σε μία απαγωγή.

Ο 53χρονος, που είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών, είχε έλθει από τη δεκαετία του 1980 στη χώρα μας και παλιότερα είχε μάντρα αυτοκινήτων αλλά και εταιρεία για χωματουργικές εργασίες. Το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε προσπαθήσει να ανοίξει -ανεπιτυχώς- φανοποιείο ενώ έκανε μεροκάματα και ως απλός εργάτης.

Στην καφετέρια που διατηρούσε στην περιοχή των Αχαρνών ουσιαστικά ιδιοκτήτης ήταν ο γιος του. Όλοι γνώριζαν ότι είχε «οικονομικά προβλήματα που τον πίεζαν ασφυκτικά και χρέη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που έψαχνε μάταια τρόπο να τα αποπληρώσει».

Είχε διατελέσει αντιδήμαρχος Αχαρνών την περίοδο 2006-10, υπεύθυνος για τα θέματα περιβάλλοντος. Είχε επιχειρήσει να εκλεγεί και στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές με τον συνδυασμό του νέου δημάρχου, χωρίς επιτυχία.

Γνωστοί και συνεργάτες του με τους οποίους επικοινώνησε το τελευταίο 24ωρο «Το Βήμα» μιλούν για «έναν άνθρωπο που παλιότερα είχε μεγάλη οικονομική επιφάνεια, χαμηλών τόνων, ο οποίος πολλές φορές τύχαινε να βοηθά οικονομικά φίλους του. Πολλά από τα χρέη του τα δημιούργησε επειδή δεν πίεζε τους πελάτες του στο κατάστημα εμπορίου αυτοκινήτων να του πληρώσουν τα γραμμάτια. Στη διάρκεια της συμμετοχής του στον δήμο ουδέποτε ακούστηκε γι' αυτόν οποιοσδήποτε υπαινιγμός για παράνομη συναλλαγή. Ήταν βαθιά θρησκευόμενος, πήγαινε πρώτος στην εκκλησία και μας πίεζε να κάνουμε και εμείς νηστεία. Θα είχε εκλεγεί πάλι δημοτικός σύμβουλος αλλά, όπως μας έλεγε το καλοκαίρι, δεν είχε χρήματα να κάνει προεκλογικό αγώνα (σ.σ. σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., εκείνη την περίοδο είχε ήδη εκπονηθεί το σχέδιο για την απαγωγή της 27χρονης). Απορούμε και εμείς με αυτήν τη μεταστροφή του και την απίστευτη απόφασή του να συμμετάσχει σε μία απαγωγή».

Φίλοι του πρόσθεσαν  στο «Βήμα» ότι προ ημερών σε πρόσφατη επίσκεψή του σε φιλικό σπίτι φαινόταν καταβεβλημένος χωρίς ωστόσο να αναφέρει σε τι οφειλόταν αυτό.