16/11/14

Έπιασαν του απαγωγείς

Τα Ντοκουμέντα της αρπαγής
Εξιχνιάστηκε άμεσα από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής που διοικεί ο Παναγιώτης Στάθης και ειδικότερα από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, η πρόσφατη αρπαγή της 27χρονης ημεδαπής.
Υπενθυμίζεται ότι η 27χρονη απήχθη την 31 Οκτωβρίου, από την περιοχή της Κυψέλης και αφέθηκε ελεύθερη μετά από δέκα ημέρες και συγκεκριμένα την 9 Νοεμβρίου στην ίδια περιοχή, αφού προηγουμένως οι οικείοι της είχαν καταβάλει το χρηματικό ποσό των 82.500 ευρώ, ως «λύτρα».
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν σήμερα (16-11-2014), δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 48 και 53 ετών, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν για τη συμμετοχή τους στην αρπαγή, ενώ αναζητείται ο συνεργός τους, υπήκοος Αλβανίας.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της αρπαγής, ληστείας, εκβίασης και απλών σωματικών βλαβών κατά συναυτουργία και κατά συρροή, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.
Ως προς το ιστορικό της υπόθεσης, οι δράστες τις βραδινές ώρες της 31-10-2014, ακινητοποίησαν και επιβίβασαν με τη βία σε όχημα την 27χρονη ημεδαπή, έξω από την οικία της στην Κυψέλη.
Ύστερα από δύο (2) ημέρες και συγκεκριμένα τις βραδινές ώρες της 02-11-2014, επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον πατέρα της και απαίτησαν για την απελευθέρωση της, την καταβολή λύτρων ύψους 10.000.000 ευρώ.
Την ίδια μέρα, οι δράστες άφησαν, σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης έξω από το Δημοτικό Στάδιο της Νέας Ιωνίας, φάκελο με χειρόγραφο σημείωμα της απαχθείσας.
Τις επόμενες ημέρες ακολούθησαν νέες τηλεφωνικές συνομιλίες και διαπραγματεύσεις των δραστών με τον πατέρα της και την Παρασκευή, 07-11-2014, οι δράστες συμφώνησαν να τους καταβληθούν ως «λύτρα» 82.500 ευρώ.
Τα χρήματα αφέθηκαν βραδινές ώρες της 07-11-2014 σε συγκεκριμένο σημείο, που υπέδειξαν οι δράστες, στο Νέο Ηράκλειο Αττικής, ενώ η απαχθείσα απελευθερώθηκε ύστερα από δύο (2) ημέρες και συγκεκριμένα τις πρωινές ώρες της 09-11-2014, κοντά στο σπίτι της στην Κυψέλη, όπου την μετέφερε με δίκυκλη μοτοσικλέτα ο 48χρονος συλληφθείς.
Στο πλαίσιο της ενδελεχούς έρευνας και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση και αξιολόγηση ερευνητικών στοιχείων και δεδομένων εντοπίστηκε στη περιοχή της Αρτέμιδας Αττικής, εξοχική οικία, η οποία, όπως διακριβώθηκε, αποτελούσε το χώρο κράτησης της 27χρονης.
Επιπλέον, από τη συνδυαστική και μεθοδική έρευνα ταυτοποιήθηκαν για τη συμμετοχή τους στην υπόθεση της αρπαγής ο 48χρονος και ο 53χρονος ημεδαπός, οι οποίοι προσήχθησαν στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και εξεταζόμενοι, ομολόγησαν και περιέγραψαν με λεπτομέρειες τη χρονική αλληλουχία των πράξεων τους.
Όπως προέκυψε ο 48χρονος είναι ο «εγκέφαλος» της αρπαγής και ειδικότερα είναι το άτομο που σχεδίασε και κατηύθυνε όλες τις προπαρασκευαστικές και λοιπές επιμέρους ενέργειες, που ήταν απαραίτητες για την επίτευξη του εγκληματικού τους σκοπού.
Στο πλαίσιο των ερευνών, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) μοτοσικλέτες, που χρησιμοποιήθηκαν από τους δράστες, για τη διευκόλυνση των εγκληματικών τους πράξεων και οι οποίες ανήκουν σε συγγενικό πρόσωπο του 48χρονου.
Στην οικία του παραπάνω βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 80.000 ευρώ, τα οποία αποτελούν μέρος των καταβληθέντων «λύτρων», ενώ στην οικία του 53χρονου συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, έντεκα (11) φυσίγγια αβολίδοτα, κρότου, μία μεταλλική αμπούλα, μία πλαστική συσκευασία εντός της οποίας υπήρχαν μεταλλικά σφαιρίδια.
Στο πλαίσιο της εργαστηριακής εξέτασης – πραγματογνωμοσύνης ευρημάτων, από το συγκριτικό βιολογικό υλικό προσδιορίστηκε και ταυτίστηκε ο γενετικός τύπος του 48χρονου συλληφθέντα, σε πειστήρια, ευρήματα και στοιχεία της υπόθεσης.
Στον τεχνικό τομέα των ερευνών υπήρξε συνδρομή της Διεύθυνσης Διαχείρισης & Ανάλυσης Πληροφοριών και της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας.
Οι δράστες με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν σήμερα (16-11-2014) στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.