14/11/14

Τα 'φερναν απ' τον Προμαχώνα

 
Στα ίχνη και στη συνακόλουθη σύλληψη δύο εμπόρων ναρκωτικών , οι οποίοι εισήγαγαν από τη γειτονική Βουλγαρία ποσότητες ηρωίνης και άλλων ψυχοτρόπων ουσιών, τις οποίες στη συνέχεια διοχέτευαν στην πόλη της Κατερίνης,κατάφεραν έπειτα από διακριτική επιτήρηση και αιφνιδιαστική επιχείρηση αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Συνελήφθησαν για την υπόθεση δύο ημεδαποί έμποροι ναρκωτικών, ηλικίας 35 και 25 ετών (άνδρας -γυναίκα αντίστοιχα), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί Ναρκωτικών και περί Όπλων.
Όπως διαπιστώθηκε από τη διενεργηθείσα αστυνομική έρευνα και την πραγματοποιηθείσα οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, την 13-11-2014, οι διακινητές μετέβησαν μέσω του μεθοριακού σταθμού Προμαχώνα στη Βουλγαρία, προκειμένου προμηθευτούν εξαρτησιογόνες ουσίες.
Κατά την επάνοδό τους στη χώρα μας, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή συναδέλφων τους του Α.Τ Προμαχώνα, ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τους δύο εμπόρους, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Δύο (2) μικροδέματα ηρωίνης, συνολικού βάρους (35) γραμ,
  • Τρία (3) κινητά τηλέφωνα, τα οποία χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους
  • Χρηματικό ποσό, ύψους 150 ευρώ, προερχόμενο από την παράνομη δραστηριότητα
Ακολούθησε έρευνα στην οικία των διακινητών, στην πόλη της Κατερίνης, όπου εντοπίστηκαν επιπλέον:
  • Ένα πλαστικό μπουκάλι με υγρή μεθαδόνη, βάρους 148 γραμ.
  • Μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
  • Ένα πιστόλι κρότου αερίου και τρία φυσίγγια
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.