3/11/14

Αντί για χασίς πιάνουν λαθραίο καπνό?

... Καλό το παραμύθι

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η πραγματοποίηση συστηματικών ερευνών, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμων, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα και Λαθρεμπορίας.
Στο πλαίσιο αυτών των ερευνών, συνελήφθη το Σάββατο  το πρωί στη Θήβα, ένας 49χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία.
Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από έλεγχο που διενήργησαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του 49χρονου, βρήκαν και κατάσχεσαν δύο (2) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, συνολικού μεικτού βάρους(2.340) γραμμαρίων.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο τριήμερο και συγκεκριμένα από 30-10-2014 έως και 01-11-2014, πραγματοποιήθηκαν συνολικά εννέα (9) συλλήψεις ατόμων (δύο ημεδαποί, έξι υπήκοοι Βουλγαρίας και ένας υπήκοος Αλβανίας) και κατασχέθηκαν πάνω από πέντε (5) κιλά αδασμολόγητου καπνού, καθώς και λαθραία πακέτα τσιγάρων.
Οι ανωτέρω ποσότητες καπνού και λαθραίων πακέτων τσιγάρων, θα σταλούν στο Τελωνείο Οινόης Βοιωτίας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.
Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο, για τις ανωτέρω περιπτώσεις, ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.