17/12/14

Άλλαξε [πάλι] κατάθεση ο δικηγόρος

 

Πεντέλη: Αλλαξε την «αναγνώριση» των υπόπτων το θύμα της επίθεσης
 
«Εσφαλμένα είχα αναγνωρίσει δύο ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ενωση ως δράστες της εναντίον μου επίθεσης. Τώρα αναγνωρίζω με σχετική σιγουριά δύο Αλβανούς κακοποιούς» (εκείνους που σχετίζονται με την επίθεση στο Μικρολίμανο).
 Αυτό φέρεται να είναι το συνολικό σκεπτικό δύο νέων καταθέσεων που έδωσε σε δικαστικούς λειτουργούς ο 60χρονος δικηγόρος που είχε γίνει στόχος αιματηρής επίθεσης, στις αρχές Νοεμβρίου, στην Πεντέλη. Οι δύο αυτές καταθέσεις και οι διαφορετικές αναφορές του δικηγόρου προκαλούν προβληματισμό στην ΕΛ.ΑΣ. Φαίνεται να ανατρέπουν εκ νέου το «σκηνικό» της επίθεσης εναντίον του και επιβεβαιώνουν το λάθος της ΕΛ.ΑΣ που είχε συλλάβει αρχικά τους δύο ομογενείς που οδεύουν προς την έξοδο από τις φυλακές. Παράλληλα δείχνει την προβληματική διαδικασία αναγνώρισης εμπλεκομένων ή μη σε εγκληματικές επιθέσεις από την ΕΛ.ΑΣ. Κι ακόμη αποκαλύπτουν την άγνωστη δράση της συμμορίας των Αλβανών που εξαρθρώθηκε μετά την αιματηρή επίθεση -στις 22 Νοεμβρίου 2014- στο Μικρολίμανο όπου τραυματίσθηκαν 15 άτομα.

 Η επίθεση εναντίον του 60χρονου δικηγόρου σημειώθηκε το πρωί της 3ης Νοεμβρίου 2014. Εκείνη την ημέρα οι δύο δράστες είχαν στήσει ενέδρα έξω από το σπίτι του δικηγόρου στην οδό Φειδίου, στην Πεντέλη. Μόλις εκείνος βγήκε, τον πυροβόλησαν με πιστόλι στο πρόσωπο και του άρπαξαν χαρτοφύλακα που περιείχε 30.000 ευρώ.

Αρχικά η Αστυνομία κατηγόρησε και συνέλαβε δύο νεαρούς ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση που εμφανίζονταν να είχαν κίνητρο τη ληστεία. Ο 60χρονος δικηγόρος φέρεται να τους είχε αναγνωρίσει σε ποσοστό 70-95% και συμπλήρωνε ότι εκείνοι που του επιτέθηκαν ήταν φρεσκοξυρισμένοι. Οι ίδιοι αρνούνταν κάθε συμμετοχή, προέβαλαν άλλοθι ενώ παρουσίασαν βίντεο από την επομένη της επίθεσης που επισκέπτονταν καφετέρια έχοντας μακριά γένια. Όλα άλλαξαν όταν στην διάρκεια της έρευνας σε δωμάτιο ξενοδοχείου στον Πειραιά όπου έμεναν οι Αλβανοί δράστες της επίθεσης στο νυκτερινό κέντρο του Μικρολίμανου ανιχνεύθηκε δείγμα DNA που είχε βρεθεί και στον τόπο της εγκληματικής επίθεσης εναντίον του δικηγόρου στην Πεντέλη.

Ο 60χρονος πλέον μιλά ανοικτά για εκπόρευση της εναντίον του επίθεσης από επιχειρηματία που είχε εμπλακεί και φυλακισθεί σε μεγάλο σκάνδαλο στον χώρο της ιδιωτικής ηλεκτρικής ενέργειας.

Μάλιστα στην τελευταία κατάθεση του σημειώνει ότι «την ίδια άποψη για την εντολή της δολοφονικής επίθεσης είχε και ένας εκ των συγκατηγορουμένων του ίδιου επιχειρηματία».
Συμπληρώνει δε ότι «η επίθεση σε βάρος μου ήταν συμβόλαιο θανάτου και ότι η αρπαγή της τσάντας μου ήταν μία παιδαριώδης προσπάθεια εμφανίσεως της επίθεσης σαν ληστεία». Σημειώνεται πάντως ότι ήδη ο κατονομαζόμενος ως ηθικός αυτουργός, επιχειρηματίας κατέθεσε σε βάρος του αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση.