12/12/14

Χτύπησαν την πρεσβεία


Ενοπλη τρομοκρατική επίθεση κατά της πρεσβείας του Ισραήλ στο Παλαιό Ψυχικό
 
Έρευνες διεξάγει η Αστυνομία μετά την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε λίγο μετά τις τρεις τα ξημερώματα της Παρασκευής στην ισραηλινή πρεσβεία της Αθήνας. Στόχος των τρομοκρατών ήταν η πρεσβεία. 

Τα πυρά προήλθαν από αυτόματο όπλο και ερίφθησαν από την οδό Μουσών, επί της οποία βρίσκεται η είσοδος της πρεσβείας. Τα πυρά άκουσε ο σκοπός που είχε βάρδια μετά τις 3:00 τα ξημερώματα. 

Επί τόπου έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, που απέκλεισαν την περιοχή προσπαθώντας να εντοπίσουν στοιχεία.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας: «Μέχρι στιγμής από τον χώρο έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ όπου τις πρώτες πρωϊνές ώρες άγνωστοι προέβησαν σε ρίψη πυροβολισμών έχουν περισυλλεγεί 54 κάλυκες 7,62 μμ καλάσνικοφ. Δεν υπάρχει τραυματισμός ατόμου. Η αυτοψία συνεχίζεται. Προανάκριση διενεργείται από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία». 

Ευτυχώς από την επίθεση δεν υπήρξαν τραυματισμοί παρά μόνο υλικές ζημιές στην πρόσοψη του κτιρίου όπου στεγάζεται η πρεσβεία.  

Αστυνομικοί ερευνούν τις κάμερες ασφαλείας της πρεσβείας και των γύρω επιχειρήσεων για να εντοπίσουν τις κινήσεις των δραστών. Εκτιμούν πως ήταν δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα και συνοδεύονταν από ομάδα υποστήριξης άλλων δύο ατόμων. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, πυροβόλησε ο συνοδηγός της μοτοσικλέτας αρκετές φορές και οι δράστες απομακρύνθηκαν στη συνέχεια με ταχύτητα προς την κατεύθυνση του περιφερειακού του Γαλατσίου.

Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατική υπενθυμίζουν ότι πριν από ένα χρόνο  -το Δεκέμβριο του 2013- είχε γίνει επίθεση με καλάσνικοφ στην οικία του γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι. Την ευθύνη τότε είχε αναλάβει η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» η οποία είχε αναλάβει επίσης την ευθύνη και για την επίθεση στα γραφεία της Ν.Δ. στη λεωφόρο Συγγρού.