17/12/14

Ληστής με τα όλα του

κ

Συνελήφθη  βράδυ στο Νέο Κόσμο, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), 50χρονος ημεδαπός, για σωρεία ληστειών σε τράπεζες και καταστήματα και κλοπές δικύκλων.
Επιπλέον, σε βάρος του εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης των Ρουμανικών Αρχών, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, που διέπραξε στη Ρουμανία στις 19-9-1997 και παράνομη οπλοφορία, πράξεις για τις οποίες έχει καταδικασθεί από το Ποινικό Δικαστήριο Βουκουρεστίου σε οκτώ (8) χρόνια φυλάκισης.

Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ο 50χρονος από το έτος 2008, ενεργώντας πάντα μόνος του, διέπραττε ένοπλες ληστείες σε υποκαταστήματα τραπεζών και λοιπά καταστήματα.
Η μεθοδολογία του ήταν συγκεκριμένη και ειδικότερα επέλεγε για στόχους υποκαταστήματα τραπεζών με μικρή προσέλευση κοινού. Για την προσέγγιση του στόχου που είχε επιλέξει, αλλά και τη διαφυγή του μετά τη διάπραξη των ληστειών, χρησιμοποιούσε μοτοσικλέτες, που είχε αφαιρέσει την προηγούμενη ημέρα της ληστείας και στη συνέχεια εγκατέλειπε σε κοντινό σημείο. Στα καταστήματα εισέρχονταν έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, είτε φορώντας κράνος, είτε καπέλο τύπου τζόκεϊ και γυαλιά ηλίου. Στη συνέχεια, με την απειλή πιστολιού ακινητοποιούσε πελάτες και υπαλλήλους, περνούσε στο χώρο των ταμείων και αφαιρούσε μόνος του διάφορα χρηματικά ποσά.
Μέχρι στιγμής, έχει διαπιστωθεί ότι, από το 2008 μέχρι και σήμερα έχει διαπράξει συνολικά:
  • είκοσι επτά (27) ληστείες σε βάρος τραπεζών,
  • τρεις (3) ληστείες σε βάρος καταστημάτων και
  • ένδεκα (11) κλοπές μοτοσικλετών
στις περιοχές Κολωνακίου, Νέου Κόσμου, Παγκρατίου, Αμπελοκήπων, Δάφνης, Αγίου Δημητρίου, Νέου Ψυχικού, Χολαργού και Νέας Σμύρνης.
Συνολικά το χρηματικό ποσό που αφαίρεσε ανέρχεται στις 327.000 ευρώ.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις συνεχίζεται.