9/1/15

Λήστεψαν 73χρονο αλλά ...

 
Από το Αστυνομικό Τμήμα Ιστιαίας Ευβοίας, εξιχνιάστηκε άμεσα ληστεία σε βάρος 73χρονου ημεδαπού, η οποία διαπράχθηκε προχθές (07-01-2015) το απόγευμα στην ανωτέρω περιοχή.
Για την συγκεκριμένη υπόθεση, συνελήφθησαν χθες (08-01-2015) το απόγευμα στην Ιστιαία δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 37 και 34 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διάπραξη ληστείας.
Ειδικότερα προχθές περίπου στις 18:15΄, οι δύο κατηγορούμενοι προσέγγισαν τον 73χρονο, ενώ εκείνος περπατούσε σε περιοχή της Ιστιαίας και με την άσκηση σωματικής βίας, τον ακινητοποίησαν, αφαίρεσαν από την κατοχή του το χρηματικό ποσό των (950) ευρώ και ακολούθως τράπηκαν πεζή σε φυγή.
Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, οι αστυνομικοί προχώρησαν χθες το απόγευμα στην προσαγωγή των δύο ανωτέρω ημεδαπών, οι οποίοι κατά την διενεργηθείσα αστυνομική έρευνα – προανάκριση, προέκυψε ότι διέπραξαν την προαναφερόμενη ληστεία.
Σημειώνεται ότι ο 37χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές για διάπραξη ληστειών και σε βάρος του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι, ενώ επίσης ο 34χρονος έχει απασχολήσει για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Ιστιαίας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.