23/1/15

Ήταν πολύ φερέγγυος ...


Εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας διαδοχικές υποθέσεις εξαπάτησης πολιτών, που πραγματοποιήθηκαν μέσω ιστοσελίδας πώλησης μεταχειρισμένων οχημάτων. Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 29χρονου ημεδαπού, ο οποίος κατηγορείται για απάτη κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο συστηματικής, μεθοδικής αστυνομικής έρευνας, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του 29χρονου και όπως προέκυψε, εξαπατούσε συστηματικά υποψήφιους αγοραστές οχημάτων ή ανταλλακτικών, μέσω της συγκεκριμένης ιστοσελίδας.

Ο 29χρονος δρούσε με συγκεκριμένη μεθοδολογία, καθώς εντόπιζε τους υποψήφιους αγοραστές που είχαν αναρτήσει σχετικές αγγελίες και στη συνέχεια, εμφανιζόμενος ως πωλητής, επικοινωνούσε τηλεφωνικά μαζί τους, τους έπειθε για την φερεγγυότητα του και αποσπούσε χρηματικά ποσά, ως προκαταβολή για την πραγματοποίηση της συναλλαγής.
Η συνήθης πρακτική του περιελάμβανε την απόσπαση χρηματικών ποσών, που κυμαίνονταν από 60 έως 550 ευρώ, μέσω ταχυδρομικών επιταγών και ιδιωτικών εταιρειών μεταφοράς χρημάτων ή ακόμη μέσω τραπεζικών λογαριασμών.
Η δράση του μέχρι στιγμής, εντοπίζεται σε διάφορες περιοχές της χώρας, ενώ χρονικά προσδιορίζεται από τις 10.04.2014 έως και τις 20.01.2015. Αναλυτικότερα, από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας διαπιστώθηκε ότι ο 29χρονος εξαπάτησε:
  • 25χρονο ημεδαπό στην Νέα Μάκρη Αττικής, από τον οποίο απέσπασε το χρηματικό ποσό των 1500 ευρώ,
  • 31χρονο ημεδαπό στην Σαλαμίνα, από τον οποίο απέσπασε το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ,
  • 31χρονο ημεδαπό στην Κέρκυρα, από τον οποίο απέσπασε το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ,
  • 51χρονο ημεδαπό στο Λεωνίδιο Αρκαδίας, από τον οποίο απέσπασε το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ.
Από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι ο 29χρονος είχε απασχολήσει τις Αστυνομικές Αρχές κατά την τελευταία διετία, για ανάλογες υποθέσεις, σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπως η Λάρισα, η Αττική, η Κόρινθος, η Αχαΐα, το Αιτωλικό, η Έδεσσα, η Κρήτη και η Εύβοια.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 29χρονου υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κερκύρας, ενώ η έρευνα που διεξάγει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας συνεχίζεται για την τυχόν εμπλοκή του και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.