6/1/15

Βρήκαν τον Ρουμάνο δολοφόνο


Συνελήφθη Ρουμάνος για τη δολοφονία Κουμανταρέα


Ένας 26χρονος Ρουμάνος συνελήφθη για τη δολοφονία του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα στην πολυκατοικία όπου διέμενε στην οδό Ζακύνθου στην Κυψέλη αργά το βράδυ της 5ης Δεκεμβρίου. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. πρόκειται για τον έναν από τους δύο δράστες – επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν αύριο, Τετάρτη. Ο συνεργός και συμπατριώτης του είναι ηλικίας περίπου 30 ετών και οι αστυνομικοί εκτιμούν πως δεν έχει διαφύγει στη Ρουμανία ενώ είναι θέμα χρόνου ο εντοπισμός και η σύλληψη του καθώς γνωρίζουν στοιχεία του. 

Ο συλληφθείς, ο οποίος σύμφωνα με αστυνομικές πηγές έχει ομολογήσει την πράξη του, ήταν εξ αρχής το πρόσωπο που αναζητούσε η Αστυνομία για τη δολοφονία του 83χρονου συγγραφέα.

Ουδείς στην πολυκατοικία είχε ακούσει φωνές ή καβγά, αλλά ο δράστης ισχυρίζεται ότι σε διαφωνία με οικονομικά θέματα που είχε μαζί του έσπρωξε τον Κουμανταρέα με αποτέλεσμα αυτός να τραυματιστεί θανάσιμα. Οι αστυνομικοί βρίσκουν και άλλα σημεία (περιστατικά και χρόνος) στα οποία έχει υποπέσει σε αντιφάσεις.

Οπως αναφέρουν πληροφορίες θράστης και θύμα γνωρίζονταν τα τελευταία 10 χρόνια και ανα διαστήματα ο συγγραφέας ο οποίος τον βοηθούσε οικονομικά. Το μοιραίο βράδυ οι δυο αλλοδαποί συναντήθηκαν με τον συγγραφέα στην είσοδο της πολυκατοικίας ζητώντας του χρήματα. 

Οι ίδιες πληροφορίες λένε πως οι δράστες πιθανό είχαν μάθει ότι ο Μ.Κουμανταρέας είχε πουλήσει ένα ακίνητο στα βόρεια προάστια και πίστευαν ότι τα χρήματα από την αγοραπωλησία τα έχει στο σπίτι, κάτι που δεν ίσχυε όπως προέκυψε και από την έρευνα των αστυνομικων.

Και οι τρεις στη συνέχεια ανέβηκαν στο διαμέρισμα όπου του ζήτησαν εκ νέου χρήματα και όταν εκείνος τους είπε πως δεν είχε υπήρξε διαπληκτισμός κατά τον οποίο ο 26χρονος είπε ότι έσπρωξε τον συγγραφέα. Για το γεγονός ότι είχε πεθάνει φέρεται να υποστήριξε ότι το έμαθε την επόμενη ημέρα στα δελτία ειδήσεων.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το πόρισμα των ιατροδικαστών κ. Νίκου Καρακούκη και κυρίας Χριστίνας Τσάκωνα ο 83χρονος συγγραφέας γρονθοκοπήθηκε στην κοιλιά και στο κεφάλι και στη συνέχεια ο δράστης τον στραγγάλισε. Ωστόσο ο 26χρονος ανέφερε στους αστυνομικούς μόνο ότι τον έσπρωξε.

Εν τω μεταξύ ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε σε βάρος του 26χρονου Ρουμάνου καθώς και του ασύλληπτου συνεργού του οι οποίοι κατηγορούνται για τη δολοφονία του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα. 

Η δίωξη αφορά τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση από κοινού, της απόπειρας ληστείας από κοινού και της αντίστασης κατά της Αρχής (κατά του ενός δράστη). 

Ο νεαρός παραπέμφθηκε σε ανακριτή. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρξει διάταξη δημοσιοποίησης στοιχείων των δραστών.