27/2/15

Φασόν στον Κολωνό


Στο πλαίσιο των συντονισμένων δράσεων που πραγματοποιεί η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας  που διοικεί ο Υποστράτηγος Διαμαντόπουλος για την εφαρμογή της φορολογικής νομοθεσίας και την αντιμετώπιση της ανασφάλιστης και αδήλωτης εργασίας, σήμερα (27.2.2015) το πρωί, διενεργήθηκε έλεγχος σε επιχείρηση κατασκευής και εμπορίου έτοιμων ενδυμάτων με το σύστημα «φασόν», η οποία στεγάζεται σε τριώροφο κτίριο, στην περιοχή του Κολωνού Αττικής.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια του συντονισμένου ελέγχου που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με κλιμάκιο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε) και με τη συνδρομή της Ομάδας «ΔΙ.ΑΣ.», κατελήφθη ημεδαπή, ως προσωρινά υπεύθυνη της επιχείρησης να απασχολεί χωρίς ασφάλιση είκοσι ένα (21) αλλοδαπούς, εκ των οποίων οι δώδεκα (12) δεν είχαν την απαιτούμενη άδεια εργασίας.

Επίσης, στο πλαίσιο του ελέγχου, προέκυψε ότι έξι (6) από τους παραπάνω εργαζόμενους αλλοδαπούς διέμεναν παράνομα στη χώρα μας και έχει κινηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία επιστροφής στη χώρα καταγωγής τους.
Για τις παραβάσεις της ανασφάλιστης εργασίας, επιβλήθηκαν άμεσα από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) οι ανάλογες διοικητικές κυρώσεις, το ύψος των οποίων ανέρχεται σε αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ.
Ο έλεγχος συνεχίζεται για τον καταλογισμό των εργοδοτικών εισφορών και τη διαπίστωση τυχόν άλλων φορολογικών παραβάσεων.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.