20/2/15

Ένστολοι νεκροί στο δρόμο

2015 – ΕΤΟΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

 Σωματείο Ειδικών Φρουρών:

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια  ερχόμαστε συχνά αντιμέτωποι με την είδηση ενός σοβαρού τραυματισμού  ενός θανάτου μετά από ένα τροχαίο ατύχημα. Ο συνάδελφος, ο γνωστός, ο φίλος συγκλονίζει με την είδηση του πρόωρου χαμού του και βυθίζει στο πένθος και στην απόγνωση οικογένειες και φίλους. Η συχνότητα όμως το τελευταίο χρονικό διάστημα οδηγεί σε έναν τραγικό απολογισμό και σε μια εκατόμβη νεκρών, νέων κυρίως ανθρώπων, κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας, πριν ή μετά την υπηρεσία και εκτός δουλειάς.   
             Έχουμε φτάσει στο οδυνηρό σημείο σχεδόν κάθε εβδομάδα να έχουμε και ένα νεκρό ,θύμα της ασφάλτου, χωρίς φυσικά να συνυπολογίζουμε τις  εκατοντάδες  των τραυματιών.
            Υπάρχουν σίγουρα τρόποι και ενέργειες που μπορούν να συμβάλλουν στην μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, ενισχύοντας την πρόληψη, αρκεί να γίνει συνείδηση όλων μας η προσωπική προσπάθεια  με ατομικά προληπτικά μέτρα αλλά και η συλλογική προσπάθεια με επιμορφωτικές και εκπαιδευτικές δράσεις.

            Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής, θέλησε να μετουσιώσει το ενδιαφέρον και την αναγκαιότητα σε πράξη αφού το θέμα της οδικής ασφάλειας διεθνώς είναι πολυσύνθετο και η αντιμετώπιση του απαιτεί την ενεργοποίηση και τη συνεργασία πλήθους φορέων, για την εφαρμογή των αναγκαίων μέτρων, τόσο για την πρόληψη των οδικών ατυχημάτων, όσο και για τη μείωση των συνεπειών τους.
            Για το λόγο αυτό ανακηρύσσει το 2015, ΕΤΟΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ υλοποιώντας σειρά ενεργειών όπως :
-         Διοργάνωση Ημερίδας για το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ, με συμμετοχή καταξιωμένων  ανθρώπων από το χώρο του αυτοκινήτων και της μηχανής
-         Δημιουργία ενημερωτικών  φυλλαδίων και εντύπων , σχετικά με τα τροχαία ατυχήματα και ενημέρωση των συναδέλφων αλλά και των πολιτών.
-         Προβολή στο διαδίκτυο και στα ΜΜΕ , βίντεο με σκοπό την ευαισθητοποίηση όλων.
-         Παρεμβάσεις στην πολιτεία, για μέτρα προστασίας και αποφυγής των τροχαίων ατυχημάτων.
            Ζητούμε παράλληλα την συμμετοχή και στήριξη όλων των φορέων της πολιτείας αλλά κυρίως της Ελληνικής Αστυνομίας, ιδιαιτέρως δε του Υπουργείου μας και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.
            Δεν αρκεί να πενθούμε και να ξορκίζουμε το κακό κάθε φορά που συμβαίνει πρέπει να κοιτάξουμε κατάματα τις αιτίες ακόμα και αν μας πικραίνουν και να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, διότι για κάθε τροχαίο ατύχημα συνήθως ευθυνόμαστε όλοι.