5/2/15

Λήστευαν με τον πόνο τους


 
Υποθέσεις εξαπάτησης ανυποψίαστων γυναικών από μεσήλικα άνδρα και συνεργούς του, οι οποίοι κατάφεραν να προσποριστούν παρανόμως χρηματικά ποσά, προσποιούμενοι τους νοσοκομειακούς γιατρούς και αιφνιδιάζοντας με επείγουσες τηλεφωνικές κλήσεις τα θύματά του, κατάφεραν να εξιχνιάσουν, αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Για την υπόθεση συνελήφθη 53χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου καθώς και δύο συνεργών του, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της «Σύστασης Συμμορίας» και «Απάτης».

Ειδικότερα , όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη της σπείρας, προσποιούμενα τους ιατρούς νοσοκομείων, πραγματοποιούσαν αιφνιδιαστικές τηλεφωνικές κλήσεις στις οικίες ηλικιωμένων κυρίως ατόμων, υποστηρίζοντας ψευδώς ότι, συγγενικό τους πρόσωπο έχει εισαχθεί εσπευσμένα για νοσηλεία.
Οι δράστες, ακολουθώντας το συγκεκριμένο μοτίβο δράσης, προσπορίζονταν παράνομο περιουσιακό όφελος από χρηματικά ποσά και τιμαλφή, που τους παρέδιδαν τα θύματά τους και τα οποία προορίζονταν δήθεν για αγορά των απαιτούμενων υλικών για την αποκατάσταση της σωματικής βλάβης των προσφιλών τους προσώπων.
Μεσημβρινές ώρες της 04-02-2015, αστυνομικοί της παραπάνω Υπηρεσίας, με τη συνδρομή συναδέλφων τους από τα Τμήματα Ασφαλείας Τούμπας -Τριανδρίας και Αναλήψεως, εντόπισαν τον συλληφθέντα, έξω από οικία 51χρονης στην περιοχή της Τριανδρίας, όπου ανέμενε τη γυναίκα, προκειμένου να του παραδώσει το χρηματικό ποσό των 7.000 ευρώ, λόγω υποτιθέμενου τραυματισμού του γιού της.
Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, προκύπτει ότι τα μέλη της συμμορίας, ενεργώντας με την ίδια μεθοδολογία, αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους, σε δύο ακόμη περιπτώσεις στη Θεσσαλονίκη, το συνολικό χρηματικό ποσό των 8.800 ευρώ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στο κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και των υπολοίπων μελών της σπείρας.