20/3/15

Εδώ ο κόσμος καίγεται με Γιακουμάκη

Και ο δήμαρχος ασχολείται με τους οίκους ανοχής

Η Δημοτική Αρχή δεν συναινεί στη λειτουργία οίκου ανοχής στα Καρδαμίτσια. Αυτή ήταν η ξεκάθαρη θέση του Δημάρχου Ιωαννιτών, Θωμά Μπέγκα, που τοποθετήθηκε στο θέμα, καθώς εκκρεμεί στην Γνωμοδοτική Επιτροπή του Νόμου 2734/99 αίτηση για την έκδοση άδειας λειτουργίας Οίκου ανοχής στην περιοχή των Καρδαμιτσίων.
Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν κάτοικοι της περιοχής ενώ δόθηκε ο λόγος και στην Γραμματέα του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρδαμιτσίων, Ευανθία Ντάικου για να εκθέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο τη θέση των κατοίκων.

Η πολιτική θέση της Δημοτικής Αρχής, όπως την διατύπωσε ο Δήμαρχος, δεν είναι κατά των οίκων ανοχής, καθώς θεωρεί ότι εκφράζουν μια κοινωνική ανάγκη και πως ένα τόσο ευαίσθητο κοινωνικό θέμα πρέπει να αντιμετωπιστεί αφού υπάρξει συνολική μελέτη από το Δήμο για το ποιες είναι οι ανάγκες και που μπορεί να χωροθετηθεί οίκος ανοχής χωρίς να προκαλεί όχληση στους κατοίκους.
«Η Δημοτική Αρχή δεν διακατέχεται από σεμνοτυφία και λαϊκισμό. Η κοινωνία έχει αποδείξει ότι η ύπαρξη οίκων ανοχής είναι αναγκαία για κοινωνικούς λόγους και για λόγους υγιεινής. Εγώ δεν θα εθελοτυφλήσω, ούτε θα γίνω «στρουθοκάμηλος», όταν ξέρω ότι σήμερα στην πόλη μας λειτουργούν παράνομοι οίκοι ανοχής, όπου οι εκδιδόμενες γυναίκες είναι χωρίς πιστοποιητικά και ελέγχους υγιεινής και κανένας δεν ξέρει πως βρέθηκαν εκεί. Είναι κοινωνική ανάγκη και δεν είμαστε κατά των οίκων ανοχής», είπε ο Δήμαρχος.