23/4/15

Αντιδρά και το Φόρεϊν Όφις

Το Φόρεϊν Οφις αντιδρά στην αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού

Μετά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση για το ζήτημα της κατ' οίκον έκτισης ποινής από τον Σάββα Ξηρό.

Η ανακοίνωση του Φόρεϊν Όφις:

«Η βρετανική κυβέρνηση πιστεύει ακράδαντα ότι οι τρομοκράτες που έχουν διαπράξει αυτά τα σοβαρά εγκλήματα θα πρέπει να εκτίουν όλη την ποινή τους όπως αυτή έχει οριστεί από τα Ελληνικά δικαστήρια.

» Η πρόωρη απελευθέρωσή τους στέλνει ένα απαράδεκτο μήνυμα προς τους τρομοκράτες και τους υποστηρικτές τους και αποτυγχάνει να δείξει τον σεβασμό προς τις οικογένειες των θυμάτων.»

Υπενθυμίζεται ότι σε μία από τις σκληρότερες δηλώσεις στις οποίες έχει προβεί εδώ και χρόνια αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, ο Ντέιβιντ Πιρς χαρακτήρισε ως «βαθιά μη φιλική ενέργεια» («profoundly unfriendly act») την ψήφιση από την κυβέρνηση του νόμου που επιτρέπει την πρόωρη αποφυλάκιση τρομοκρατών, όπως ο Σάββας Ξηρός για ιατρικούς λόγους.
Για το ζήτημα αυτό υπήρξε και απευθείας παρέμβαση του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα την περασμένη εβδομάδα.