22/4/15

Απατεώνες ολκής

Η Ασφάλεια Πατησίων έβγαλε τις υποθέσεις

Συνελήφθησαν  στην περιοχή των Πατησίων, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης ( Ομάδα ΔΙ.ΑΣ), τρεις (3) ημεδαποί, δύο (2) άνδρες, ηλικίας 35 και 44 ετών και μία 42χρονη γυναίκα, για απάτες σε βάρος ηλικιωμένων, ενώ για την ίδια υπόθεση αναζητούνται δύο (2) ακόμη ημεδαποί, μία 43χρονη και ένας 63χρονος.
Ειδικότερα, λίγο νωρίτερα οι τρεις (3) ημεδαποί είχαν προσεγγίσει ηλικιωμένη ημεδαπή και ισχυριζόμενοι ψευδώς ότι συγγενικό της πρόσωπο είχε οικονομική εκκρεμότητα, την οδήγησαν σε κοντινό υποκατάστημα τράπεζας για να τους καταβάλλει το ποσό, αλλά έγιναν αντιληπτοί και συνελήφθησαν.
Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τ.Α. Πατησίων, οι συλληφθέντες από κοινού με τους συνεργούς τους που αναζητούνται, είχαν συστήσει από τα τέλη του έτους 2013, εγκληματική ομάδα και διέπρατταν απάτες σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων.

Συγκεκριμένα, τα μέλη της σπείρας εντόπιζαν ηλικιωμένα άτομα και συνέλεγαν πληροφορίες σχετικά με την οικογενειακή τους κατάσταση και τα συγγενικά τους πρόσωπα. Στη συνέχεια τα προσέγγιζαν και με το πρόσχημα ότι ενεργούσαν για λογαριασμό συγγενικού τους προσώπου, τα εξαπατούσαν και τους αποσπούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά και κοσμήματα. Σε μερικές περιπτώσεις τους μετέφεραν σε Τραπεζικά καταστήματα, για να πραγματοποιήσουν ανάληψη χρηματικών ποσών που στη συνέχεια τους παρέδιδαν.
Μέχρι στιγμής έχει διαπιστωθεί ότι με τη μέθοδο αυτή έχουν εξαπατήσει οκτώ (8) ηλικιωμένους στην Αθήνα και το Ναύπλιο.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών του καθώς και για τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.