29/5/15

Σε φασόν 23 ...


Στο πλαίσιο των συντονισμένων δράσεων που πραγματοποιεί η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας για την εφαρμογή της φορολογικής νομοθεσίας και την αντιμετώπιση της ανασφάλιστης και αδήλωτης εργασίας (28.05.2015) το πρωί, διενεργήθηκε έλεγχος σε επιχείρηση κατασκευής έτοιμων ενδυμάτων με το σύστημα «φασόν», στην περιοχή των Κάτω Πατησίων της Αθήνας.
Ειδικότερα, συντονισμένος έλεγχος πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Οικονομίας και Φορολογικής Αστυνόμευσης – Ασφαλιστικής Προστασίας της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με κλιμάκιο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.), σε επιχείρηση ιδιοκτησίας 42χρονου υπηκόου Μπανγκλαντές.

Στο πλαίσιο του ελέγχου διαπιστώθηκε, ότι ο ιδιοκτήτης απασχολούσε είκοσι τρεις (23) αλλοδαπούς εργαζόμενους, εκ των οποίων τρεις (3) υπήκοοι Μπανγκλαντές, απασχολούνταν χωρίς ασφάλιση.
Για τις παραβάσεις της ανασφάλιστης εργασίας επιβλήθηκαν άμεσα από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.), οι ανάλογες διοικητικές κυρώσεις, το ύψος των οποίων κατά πρώτη εκτίμηση υπερβαίνει τις 31.500 ευρώ.
Ο έλεγχος συνεχίζεται για τη διαπίστωση τυχόν άλλων φορολογικών παραβάσεων.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.