29/5/15

Στη Μάνδρα με την Κριεκούκη



Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Πανούσης επισκέφθηκε το Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας, όπου και πραγματοποίησε σειρά επαφών, με θέμα τα προβλήματα της περιοχής και ιδιαίτερα αυτά που αφορούν σε ζητήματα της αρμοδιότητάς του.
Τον Αναπληρωτή Υπουργό συνόδευαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, κ. Τάσος Μαυρόπουλος, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Μιχαιρίνας, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, Υποστράτηγος Ιωάννης Διαμαντόπουλος, ο Διευθυντής Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, Ταξίαρχος Παναγιώτης Κορδολαίμης και ο Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού, κ. Βασίλης Μαστρογιάννης.

Ειδικότερα, ο Αναπληρωτής Υπουργός μετείχε σε σύσκεψη που διοργανώθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Μάνδρας, με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων, κατά την οποία συζητήθηκαν τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή σε θέματα αστυνόμευσης.
Στη συνέχεια, ο κ. Πανούσης μετέβη στο Δημαρχείο, όπου και πραγματοποίησε διαδοχικές συσκέψεις με τους αρμόδιους φορείς με κύρια θέματα την αστυνόμευση αλλά και την αντιπυρική προστασία. Αρχικά, συνάντησε τη Δήμαρχο της πόλης, κυρία Ιωάννα Κριεκούκη, εν συνεχεία τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και στο τέλος μετείχε σε διευρυμένη σύσκεψη με τη Δήμαρχο, τους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων και τοπικούς φορείς, από τους οποίους και άκουσε προβλήματα, επισημάνσεις και προτάσεις για την περιοχή.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός μεταξύ άλλων ανέφερε ότι στόχος του είναι να προωθήσει δράσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της περιοχής, προκειμένου να ενισχύσει την ασφάλεια των πολιτών. Υπογράμμισε ότι στη Μάνδρα, το Υπουργείο σκοπεύει να εφαρμόσει σχέδιο εμφανούς αστυνόμευσης, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο τοποθέτησης Κινητής Αστυνομικής Μονάδας. Επίσης, ζήτησε από τους παρευρισκόμενους τη μέγιστη δυνατή συνεργασία και διαβεβαίωσε ότι η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου θα σταθεί στο πλευρό τους με κάθε τρόπο.
«Η επίσκεψή μας τόσο σήμερα, όσο και αυτή που είχαμε κάνει στο Μενίδι, έχει συμβολικό, αλλά και ουσιαστικό χαρακτήρα. «Υιοθετούμε» δύο περιοχές με διαφορετικά προβλήματα. Πρέπει να πάμε εμείς στον πολίτη, κι όχι μόνον ο πολίτης σε εμάς. Η Μάνδρα χρειάζεται ένα άλλο μοντέλο αστυνόμευσης. Ξέρουμε ότι το εγχείρημά μας δεν είναι εύκολο, αλλά οφείλουμε να αναμετρηθούμε στα δύσκολα.
Έχουμε σχέδιο και θέλουμε τη μέγιστη δυνατή συναίνεση για να το εφαρμόσουμε. Στόχος μας είναι η εφαρμογή μιας συμμετοχικής αντεγκληματικής πολιτικής, που θέτει σε προτεραιότητα την πρόληψη », τόνισε μεταξύ άλλων ο Αναπληρωτής Υπουργός.