30/5/15

Τι συνέβη στη Νέα Αγχιάλο!

Η μονοκατοικία

Πώς φτάσαμε στις συλλήψεις της Νέας Αγχιάλου και στην αυτοκτονία Δραβίλα

Η μεζονέτα στη Χρυσή Ακτή Νέας Αγχιάλου Βόλου  

Τις κινήσεις της αστυνομίας που οδήγησαν στη σύλληψη δύο εκ των δραστών της ληστείας στην Εθνική Τράπεζα του Διστόμου και στην αυτοκτονία του καταζητούμενου Σπύρου Δραβίλα θα παρουσιάσει το μεσημέρι του Σαββάτου ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Δημήτρης Τσακνάκης.

Ο κ. Τσακνάκης θα αποκαλύψει και την ταυτότητα των δύο συλληφθέντων στη Νέα Αγχίαλο Βόλου έπειτα από τη δακτυλοσκοπική εξέταση που τους έγινε.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ο ένας εκ των συλληφθέντων δεν είναι ο Γιώργος Πετρακάκος, αλλά άτομο από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, που έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για ληστείες. Μάλιστα είχε επικηρυχθεί το 2009.

Ως προς το πώς φτάσαμε στις χθεσινές συλλήψεις, οι αστυνομικοί παρακολουθώντας τον τελευταίο καιρό την περιοχή εντόπισαν τον έναν από τους καταζητούμενους να κινείται στα πέριξ.

Ακολουθώντας τον, έφτασαν στη μεζονέτα της Χρυσής Ακτής, κτίσμα πάνω σε απομακρυσμένο λόφο, χωρίς εύκολη πρόσβαση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Σπύρος Δραβίλας αυτοκτόνησε με καλάσνικοφ, όταν πλέον οι καταζητούμενοι αντιλήφθηκαν ότι είχαν περικυκλωθεί από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Μετά την αυτοκτονία Δραβίλα, ο ένας από τους άλλους δύο καταζητούμενους βγήκε στο μπαλκόνι, ειδοποίησε τους αστυνομικούς ότι δεν θα προβάλουν αντίσταση και τους ενημέρωσε ότι μέσα στο σπίτι υπήρχε ένας νεκρός.

Στη συνέχεια οι ειδικές δυνάμεις εισέβαλαν στο σπίτι και πέρασαν χειροπέδες στους άλλους δύο καταζητούμενους.

Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων συνεργών τους.

Το ιστορικό της ληστείας

Το μεσημέρι της 22ας Αυγούστου 2014, τρία άτομα οπλισμένα με καλάσνικοφ εισέβαλαν σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην παραλία Διστόμου, άρπαξαν περίπου 300.000 ευρώ και διέφυγαν, παίρνοντας μαζί τους όμηρο τον ταμία της τράπεζας.

Το όχημά τους, ένα ασημί τζιπ μάρκας Toyota, βρέθηκε λίγο αργότερα καμένο σε κοντινή περιοχή, στην παραλία της Αγίας Σωτήρας.

Εκεί βρέθηκε το σκάφος -το οποίο επίσης επιχείρησαν να κάψουν- και ο υπάλληλος της τράπεζας, τον οποίο έριξαν κυριολεκτικά στη θάλασσα, περίπου ένα χιλιόμετρο από την παραλία, αφού τον ρώτησαν εάν ξέρει κολύμπι.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, η ληστεία ήταν πανομοιότυπη με αυτή στις Σπέτσες, το καλοκαίρι του 2012, όπου και πάλι χρησιμοποιήθηκε ταχύπλοο για τη διαφυγή το οποίο, τότε, είχαν κάψει στην περιοχή Σαλαντί της Αργολίδας.

Και τότε είχαν κρατηθεί για λίγο όμηροι δύο υπάλληλοι της τράπεζας.