2/6/15

Ληστεία στο Χαλάνδρι


 
Eπεισοδιακή απόπειρα ληστείας σημειώθηκε πριν από λίγο στο σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος, στη διασταύρωση Πεντέλης και Πέλλης, στο Χαλάνδρι. Ένας άντρας οπλισμένος με πιστόλι, επιχείρησε να ληστέψει το σούπερ μάρκετ, αλλά ένας πολίτης προσπάθησε να τον ακινητοποιήσει, με αποτέλεσμα να συμπλακεί μαζί του.

Ο δράστης χτύπησε με το όπλο στο κεφάλι τον πολίτη, τραυματίζοντάς τον με τη λαβή του όπλου και στη συνέχεια προσπάθησε να διαφύγει τρέχοντας. Τον καταδίωξε, όμως, αστυνομικός εκτός υπηρεσίας ο οποίος είχε πάει στο σούπερ μάρκετ να ψωνίσει και έπεσε πάνω στη συμπλοκή. Ο ληστής, στην προσπάθειά του να διαφύγει πυροβόλησε μια φορά προς την πλευρά του αστυνομικού, ο οποίος, όμως, δεν σταμάτησε και συνέλαβε τον δράστη, τον οποίον αφόπλισε. Στη συνέχεια, τον παρέδωσε σε συναδέλφους του της 'Αμεσης Δράσης που έφτασαν στο σημείο και οι οποίοι τον μετέφεραν στο Αστυνομικό Τμήμα Χαλανδρίου.

Ο αστυνομικός είναι ο Νικόλαος Γαλάρης, αρχιφύλακας που υπηρετεί στο ΑΤ Αμπελοκήπων και μένει στο Χαλάνδρι. Όπως είπε, δεν έκανε κάποια πράξη ηρωισμού, αλλά τη δουλειά του για την οποία έχει εκπαιδευτεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης είναι έγκλειστος των φυλακών για ναρκωτικά ληστείες και είχε βγει με άδεια.