3/6/15

Τον σκότωσαν ...


Εξιχνιάσθηκε, μετά από πολύμηνη συστηματική και μεθοδική έρευνα, του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η υπόθεση αρπαγής και ανθρωποκτονίας 33χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Μπαγκλαντές, που διαπράχθηκε στις 16-9-2010 στην Αθήνα.
Δράστες είναι εννέα (9) αλλοδαποί, εκ των οποίων πέντε (5) υπήκοοι Πακιστάν, δύο (2) Μπαγκλαντές και δύο (2) αγνώστων στοιχείων.
Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες της 29-5-2015, μετά από συντονισμένη επιχείρηση στις περιοχές του Ασπρόπυργου, της Νέας Μάκρης και του Αγίου Παντελεήμονα, τρείς (3) από τους ανωτέρω δράστες, δύο υπήκοοι Μπαγκλαντές ηλικίας 40 και 46 ετών και ένας υπήκοος Πακιστάν ηλικίας 25 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση, αρπαγή, ληστεία και απόπειρα εκβίασης, κατά συναυτουργία και κατά συρροή.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, στις 16-9-2010 οι δράστες απήγαγαν τον 33χρονο και απαιτούσαν από τον αδελφό του την καταβολή του χρηματικού ποσού των 10.000 ευρώ, απειλώντας τον ότι σε διαφορετική περίπτωση θα τον σκοτώσουν.
Τις επόμενες μέρες ακολούθησαν και άλλες τηλεφωνικές επικοινωνίες, στις οποίες απαιτούσαν, για να τον απελευθερώσουν, την καταβολή του χρηματικού ποσού των 5.000 ευρώ σε λογαριασμούς συγκεκριμένης εταιρείας μεταφοράς εμβασμάτων.
Την 29-9-2010, στην τελική τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν με τον ανωτέρω, του δήλωσαν ότι δεν ενδιαφέρονται πλέον για τα χρήματα και ότι θα σκοτώσουν τον απαχθέντα, απειλή την οποία και πραγματοποίησαν.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ.Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών τους .