27/6/15

Δόσεις για "κοκάκιες"

Τα Κατασχεμένα

Συνελήφθη σε χωριό της Ρόδου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, 32χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Επιπλέον, η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ένα 40χρονο ημεδαπό, καθώς και ένα ακόμη άτομο τα στοιχεία του οποίου ερευνώνται.
Όπως εξακριβώθηκε, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, ο συλληφθείς ταξίδευε σε τακτικά χρονικά διαστήματα στην Αθήνα, προμηθεύονταν ναρκωτικές ουσίες τις οποίες ταχυδρομούσε στη Ρόδο και αφού επέστρεφε στο νησί, είτε τις παραλάμβανε ο ίδιος είτε χρησιμοποιούσε άλλα άτομα, ώστε να αποφύγει τυχόν εντοπισμό του.

Ειδικότερα, ως προς το χρονικό της σύλληψής του, αστυνομικοί που διερευνούσαν την υπόθεση και είχαν θέσει σε διακριτική επιτηρήσει τις κινήσεις του, τον ακινητοποίησαν αμέσως μόλις παρέλαβε δέμα από εταιρία ταχυμεταφορών, το οποίο περιείχε μεταξύ άλλων:
  • Ποσότητα κοκαΐνης βάρους 153,6 γραμμαρίων
  • Τρία κινητά τηλέφωνα με πέντε αριθμούς σύνδεσης
Ακολούθησε ενδελεχής έλεγχος και συνδυαστική επεξεργασία-αξιολόγηση στοιχείων από τα οποία προέκυψε ότι ο δράστης τους τελευταίους τέσσερις μήνες είχε πραγματοποιήσει τουλάχιστον άλλες τέσσερις παρόμοιες μεταφορές δεμάτων και σε τρεις από αυτές οι παραλαβές έγιναν για λογαριασμό του από τον 40χρονο.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου